ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2018 11:23 EET

Ομοφοβικό βίντεο «τρομοκρατεί» τους Ρώσους με όσα θα τους συμβούν εάν δεν ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές

Βίντεο που παρουσιάζει την ομοφυλοφιλία ως έναν κίνδυνο που απειλεί τη χώρα και μόνος τρόπος για να προφυλαχθoύν η χώρα και οι πολίτες της είναι η μαζική συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου στη Ρωσία, έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο, που περιλαμβάνει και πολλά ξενοφοβικά μηνύματα, είναι διάρκειας τριών λεπτών και έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του, διαδόθηκε ευρέως αλλά ουδείς γνωρίζει ποιος ή ποιοι είναι οι δημιουργοί του, αφού ακόμη και οι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε αυτό δηλώνουν άγνοια.

Σε κάθε περίπτωση, το βίντεο έχει εκατομμύρια views και αναπαράγεται ταχύτητα ενώ αρκετοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα προπαγανδιστικό βίντεο με την υπογραφή του καθεστώτος Πούτιν και υπεύθυνοι για την παραγωγή του δεν μπορεί παρά να είναι είτε οι υπεύθυνοι της προεκλογικής καμπάνιας του ρώσου προέδρου είτε της αρμόδιας εκλογικής επιτροπής του Κράτους.

Σημειώνεται πως το Κρεμλίνο καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε η συμμετοχή στις εκλογές να είναι αυξημένη, θέλοντας έτσι να μην αμφισβητηθεί στην κοινή γνώμη η νομιμότητα της επανεκλογής Πούτιν, η οποία και αναμένεται. Αντιθέτως, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι ζητά από τους πολίτες να μποϊκοτάρουν την εκλογική διαδικασία.

Το βιντεοκλίπ «μεταφέρει» τον θεατή στις 17 Μαρτίου, την παραμονή δηλαδή των προεδρικών εκλογών της 18ης και αρχικά βλέπουμε έναν μεσήλικα άνδρα να πειράζει την σύζυγό του η οποία εκείνη την ώρα βάζει ξυπνητήρι για να σηκωθεί νωρίς την επόμενη ημέρα και να πάει να ψηφίσει. «Λες και δεν θα εκλεγεί κάποιος χωρίς εσένα» ακούγεται να λέει ο άνδρας.

Στη συνέχεια πέφτει για ύπνο και ονειρεύεται πως ένας αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι πλαισιωμένος από δύο στρατιώτες εκ των οποίων ο ένας μαύρος, προσπαθεί να τον επιστρατεύσει «Είμαι 52 ετών» εκείνος και ο αξιωματικός απαντά «Άψογα. Η ηλικία επιστράτευσης έχει αυξηθεί στα 60».

Στη συνέχεια πηγαίνει στην κουζίνα και βρίσκει έναν ομοφυλόφιλο νεαρό άνδρα να φτιάχνει τα νύχια του. «Ποιος είναι αυτός;» ρωτά τη σύζυγό του ενώ ο νεαρός άνδρας του απαντά πρώτος «Είμαι ομοφυλόφιλος φιλοξενούμενος». Και λίγο αργότερα η γυναίκα του, του υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νέο νόμο όλες οι ρωσικές οικογένειες είναι υποχρεωμένες να φιλοξενούν ομοφυλόφιλους που έχουν χωρίσει από τους συντρόφους τους.

Σοκαρισμένος, ο άνδρας πηγαίνει στην μπάνιο και μέσω ενός συστήματος ενδοεπικοινωνίας ακούγεται «ο χρόνος στην τουαλέτα είναι περιορισμένος». Μετά βλέπουμε τον άνδρα να ξυπνά τρομαγμένος για να τρομάξει ακόμη περισσότερο όταν συνειδητοποιεί πως ο εφιάλτης του δεν είχε τέλος αφού είναι ξαπλωμένος στο κρεββάτι με έναν ομοφυλόφιλο.

Στο τέλος ξυπνά πραγματικά και προτρέπει τη σύζυγό του να πάει μαζί του στο εκλογικό κέντρο «πριν είναι πολύ αργά!».

Πηγή: The Guardian

Sponsoed Post