Οντάριο: Σκύλοι - βοηθοί εκπαιδεύονται βλέποντας θέατρο

«Μας δίνει την ευκαιρία να εκθέτουμε τα σκυλιά σε ξένα ερεθίσματα όπως φώτα, δυνατούς θορύβους αλλά και σε κάθε λογής κινήσεις».
K-9 Country Inn Working Service Dogs

Σκύλοι βοηθοί στον Καναδά, παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Μπίλι Ελιοτ: Το Μιούζικαλ», ως μέρος της εκπαίδευσης τους.

Οι χαριτωμένες φωτογραφίες των τετράποδων φίλων μας, που κοιτάζουν πάνω από τις πλάτες των καθισμάτων στο Festival Theatre, στο Στράτφορντ του Οντάριο έχουν γίνει viral, κάνοντας τον γύρω του κόσμου.

Η ομάδα των σκύλων βοηθών, παρακολούθησε μία από τις «χαλαρές παραστάσεις», (Relaxed Performances), όπως τις αποκαλεί το θέατρο Stratfford Festival, που απευθύνονται σε ανθρώπους που υποστηρίζουν συνανθρώπους μας με προβλήματα υγείας.

Η Λώρα Μακένζι, ιδιοκτήτρια των σκύλων K-9 Country Inn Working Service, όπου οι σκύλοι εκπαιδεύονται, εξήγησε στο CBC Radio πως το θέατρο «μας δίνει την ευκαιρία να εκθέτουμε τα σκυλιά σε ξένα ερεθίσματα όπως φώτα, δυνατούς θορύβους αλλά και σε κάθε λογής κινήσεις».

Οι σκύλοι, κάθισαν ήσυχα στα πόδια των χειριστών τους ή κάτω από τα καθίσματα κατά τη διάρκεια της παράστασης, δήλωσε η Μακένζι, στην HuffPost το Σάββατο.

«Η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά την παράσταση, με τους χειριστές να στέκονται κοντά τους, αλλά να είστε σίγουροι πως θα είχαν μείνει εκεί καθ′ όλη την διάρκεια της παράστασης αν τους το επιτρέπαμε».

Τέλος, η Λώρα Μακένζι, συμπλήρωσε πως, «Ελπίζουμε ότι η αξιολάτρευτη φωτογραφία μας θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να ενημερώσουμε τον κόσμο γύρω από τους σκύλους βοηθούς και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στους ανθρώπους με αναπηρίες».

Πηγή: HuffPost US

Πήγαινε στην αρχική σελίδα