ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/09/2018 09:45 EEST | Updated 05/09/2018 09:45 EEST

OΟΣΑ: Πρωταθλήτρια στους φόρους η Ελλάδα τη διετία 2015-16

Eurokinissi

Αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στο φως η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ σχετικά με τις αυξήσεις στη φορολογία τη διετία 2015-16.

Σύμφωνα με τα διαγράμματα της νέας έκθεσης σημειώνεται ότι μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό οι φόροι, τόσο οι άμεσοι, όσο και οι έμμεσοι.

Ο παρακάτω πίνακας, μάλιστα, αποτυπώνει την Ελλάδα την προαναφερόμενη διετία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια στο κομμάτι της αύξησης των φόρων, με αυξήσεις που αγγίζουν το 3% του ΑΕΠ.

OOSA

Κατά το ίδιο διάστημα (2015-2016), στην Ελλάδα μειώθηκαν οι κρατικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα με τη χώρα μας (GRC) να φαίνεται στα αριστερά, απομονωμένη από τα υπόλοιπα κράτη.

OOSA

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που κατάφερε να επιβάλει τόσο μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία, ενώ είχε μικρότερη ανάπτυξη.

 

OOSA

Τέλος, στις πρώτες θέσεις της κατάταξης βρίσκεται η Ελλάδα και στο πεδίο της φορολογίας των ακινήτων, λόγω της επιβολής του φόρου κατοχής ακινήτων, του ΕΝΦΙΑ. Μεταξύ 2000 και 2016, σε 20 χώρες του ΟΟΣΑ καταγράφονται αυξήσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, την έκτη θέση πίσω από τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον Καναδά.

 

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση ΕΔΩ 

Sponsored Post