ΟΠΑ Run: Μια ξεχωριστή δράση με στόχο την ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως

Μια πρωτοβουλία των φοιτητών/τριών του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Την Κυριακή 6 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Πεδίον του Άρεως το πρώτο ΟΠΑ Run. Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει στις 10:30π.μ. και για έναν περίπατο 2 χιλιομέτρων στις 9:30π.μ. Τόσο για τον αγώνα δρόμου όσο και για τον περίπατο, σημείο εκκίνησης είναι το Άγαλμα Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Πεδίον του Άρεως. Μπροστά ακριβώς από το Radisson Blu Park Hotel.

Το ΟΠΑ Run διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής. Στόχο έχει την ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως και την άρση των προκαταλήψεων γύρω από αυτό. Η εικόνα ενός πάρκου ευχάριστου και φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ελκυστικό για τους νέους, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα αποτελεί κύριο μέλημα της προσπάθειας. Οι υγιείς εικόνες έρχονται σε αντιδιαστολή με την ανθυγιεινή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Πεδίο του Άρεως. Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί φυσικά ως έναυσμα για μια νέα ενεργή ζωή του πάρκου, και αφετέρου αποσκοπεί στο να παροτρύνουν οι συμμετέχοντες τον καθένα να εντάξουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους.

Το ΟΠΑ Run είναι ανοικτό προς το ευρύ κοινό. Διοργανώνεται μετά τη σύλληψη της ιδέας από φοιτητές του ΟΠΑ και άρα προσελκύσει τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, κυρίως φοιτητών/φοιτητριών καθώς και πολιτών, διοικητικών υπάλληλων, κάτοικων της περιοχής, ή οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

Επισημαίνεται και η σημαντική συνεισφορά των ΜΚΟ που συνεργάζονται με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «AUEB Volunteers».

Το Radisson Blu Park Hotel ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία πολυτελείας των Αθηνών βρίσκεται 42 χρόνια (από το 1976) ακριβώς απέναντι από την κεντρική πλατεία του Πάρκου και αρκετά από τα δωμάτια του βλέπουν στο πράσινο του μεγαλύτερου αυτού πάρκου των Αθηνών (277 Στρέμματα). Το ξενοδοχείο είναι ο μεγάλος χορηγός που στηρίζει την προσπάθεια για τη νέα ενεργή ζωή του Πεδίου του Άρεως, του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Όσον αφορά την ίδια τη διοργάνωση, το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του Αγώνα Δρόμου έχει οριστεί στα 90 λεπτά από την εκκίνηση και το κόστος συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου είναι: 7 ευρώ – Γενικό &5 ευρώ – Φοιτητικό/Μαθητικό (με την επίδειξη πάσο ή ταυτότητας κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής), το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του Περιπάτου έχει οριστεί στα 60 λεπτά από την εκκίνηση και το κόστος συμμετοχής στον Περίπατο είναι 3 ευρώ.