ΔΙΕΘΝΕΣ
19/03/2019 07:10 EET | Updated 19/03/2019 07:14 EET

Οπου φλερτάρουν οι αετοί: Μία σαπουνόπερα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ

Ερωτας, αφοσίωση, προδοσία, τρίτο πρόσωπο, ίντριγκες, και ένα πεινασμένο ρακούν.

ASSOCIATED PRESS

Στους ρυθμούς μιας ιδιαίτερης ιστορίας ζούνε τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ. 

Η ιστορία αυτή περιέχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας σεναριογράφος για να δημιουργήσει την απόλυτη σαπουνόπερα. Ερωτας, αφοσίωση, προδοσία, τρίτο πρόσωπο, ίντριγκες και ένα πεινασμένο ρακούν.

Απαντες λοιπόν στην πρωτεύουσα, μαζί και η παγκόσμια κοινότητα που παρατηρεί τους αετούς, έχουν μείνει καθηλωμένοι από τα γεγονότα που έχουν προκύψει στην σχέση των δύο φημισμένων αετών «Λίμπερτι» και «Τζάστις». Πρόκειται για δύο φαλακρούς αετούς, σύμβολο των ΗΠΑ - εξ ου και τα ονόματα τους - που τα τελευταία 14 χρόνια έχουν δημιουργήσει την φωλιά τους στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Η ατραξιόν, για αυτούς που παρακολουθούν τα συγκεκριμένα είδη πουλιών, είναι η εποχή του ζευγαρώματος. Μόνο που αυτή τη φορά μας προέκυψε δράμα και πολλές αναποδιές, και η ιστορία έγινε πρώτα σαπουνόπερα και μετά πρωτοσέλιδο.

Βέβαια το «παραμύθι» του Λίμπερτι και της Τζάστις, δεν είναι το μοναδικό δράμα που ζει η Ουάσιγκτον. Την περασμένη Τετάρτη, η μπλέ γραμμή στο μετρό της πόλης είχε σοβαρές καθυστερήσεις, καθώς άλλος φαλακρός αετός βρέθηκε τραυματισμένος στις ράγες.

Ενα άλλο ζεύγος, ο «Κύριος Πρόεδρος» και «Η Πρώτη Κυρία», πέρασαν την φάση της κρεβατομουρμούρας καθώς έτερη λικνίζουσα, απαστράπτουσα και εκπάγλου καλλονής «κυρία», ευκλεούς πάντως οικογενείας , προσπάθησε να ερωτοτροπήσει με τον σύζυγο, αναγκάζοντας «Την Πρώτη Κυρία» να πάρει την κατάσταση πάνω της και το ξεπουπούλιασμα δεν άργησε να συμβεί.

Αυτό όμως το κακό, που βρήκε τους ήρωες μας, Λίμπερτι και Τζάστις, είναι πολύ - πολύ μεγαλύτερο.

Η 9η Φεβρουαρίου ήταν η μέρα που όλα ξεκίνησαν, η μέρα του ζευγαρώματος. Ετοίμασαν την φωλιά τους, αυτή την ίδια που μοιράζονται τα τελευταία 14 χρόνια και όλα έδειχναν να πηγαίνουν κατ′ ευχήν. Η Λίμπερτι ξεκίνησε να κλωσάει τα αυγά όταν ξαφνικά ο σύζυγος εξαφανίστηκε, δημιουργώντας πρόβλημα στην υπόθεση της σίτισης.

Τότε ήταν που εμφανίστηκε μνηστήρας, με το όνομα «Ερον Μπ(ά)ρντ», οδηγώντας τους γνώστες στην σκέψη πως ο συγκεκριμένος αετός κέρδισε σε μονομαχία τον Τζάστις και όλα πήραν το δρόμο τους. Εκεί κάπου, εμφανίστηκε και δεύτερος μνηστήρας, σε στιλ γκεστ σταρ.

Αφού για δέκα μέρες και δέκα νύχτες η δόλια μάνα - σύζυγος πέρασε τα μαρτύρια του Ταντάλου, καθώς η ασιτία την οδηγούσε στο θάνατο, αναγκάζοντας την να εγκαταλείψει τα αυγά και να αναζητήσει τροφή για να ζήσει, ο σύζυγος επέστρεψε. Στην αρχή δεν υπήρξε συγχώρεση ούτε άφεση αμαρτιών, αλλά στην πορεία τα βρήκαν.

Οι μέρες κυλούσαν ήρεμα όταν το αναπάντεχο συνέβη. Σε ρομαντική βόλτα του ζευγαριού, ένα ρακούν σκαρφάλωσε στην φωλιά και έφαγε τα αυγά. Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ζούσε το δικό της δράμα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πήραν φωτιά από τις κραυγές αγωνίας και  τα μηνύματα συμπαράστασης.

Οι προσπάθειες των Τζάστις και Λίμπερτι να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται και μένει να δούμε αν θα υπάρξει εκ νέου αναπαραγωγή και αν θα παραμείνει γόνιμη κυρία του κυρίου, που παρεμπιπτόντως οι μυστηριώδης ολιγοήμερες απουσίες συνεχίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι περιπέτειες τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Associated Press, καλύπτονται σε καθημερινή βάση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με λεπτομέρειες που θα ζήλευαν ακόμα και η οικογένεια των Καρντάσιανς.

Οι φανατικοί υποστηρικτές του ξεχωριστού αυτού ζευγαριού, ανησυχούν κατά πόσο υπάρχει μέλλον στη σχέση τους, με τους ειδικούς, να τους καθησυχάζουν..

«Ο θηλυκός φαλακρός αετός δεν ανοίγει έτσι εύκολα το σπίτι της σε τρίτο πρόσωπο. Η Λίμπερτι είναι η κυρία της φωλιάς της, αυτή κρατάει τα κλειδιά και αυτή θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο ένοικος».

Πηγή: Associated Press