ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/04/2018 19:39 EEST

Οριστική η ρήξη του Παναθηναϊκού με τη Euroleague

Panagiotis Moschandreou via Getty Images

Oριστικοποιήθηκε η ρήξη στις σχέσεις του Παναθηναϊκού Superfoods με την EuroLeague, στη σύσκεψη των μετόχων που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (12/4) στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το ”τριφύλλι”, ο Τζόρντι Μπερτομέου αρνήθηκε να τεθούν σε ψηφοφορία όλα τα θέματα που θέλησε να θέσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πράγμα που οδηγεί στο ”διαζύγιο” των δύο πλευρών το προσεχές καλοκαίρι.
Στην πλευρά του Τζόρντι Μπερτομέου συντάχθηκαν οι ομάδες της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να προκύπτει η απόφαση των ”πρασίνων” να οδηγήσουν την υπόθεση στα άκρα. Σε αυτό που είχε ήδη ανακοινώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εδώ και καιρό: ότι δηλαδή αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του Παναθηναϊκού Superfoods στη διοργάνωση!

Εφόσον αυτό πάρει επίσημη μορφή, όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods θα συμμετάσχει τη νέα αγωνιστική περίοδο στις διοργανώσεις της FIBA.

H ανακοίνωση της Euroleague για το Γιαννακόπουλο

Λίγα λεπτά μετά τη διαρροή της είδησης περί αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την EuroLeague, η ίδια η Διοργανώτρια Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για όσα έγιναν στη Μαδρίτη. Σε μια μακροσκελή τοποθέτησή της, επισημαίνεται πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από το Συμβούλιο των Μετόχων πριν αυτό ολοκληρωθεί, μετά από ομόφωνη απόρριψη του αιτήματός του για μείωση της ποινής που του έχει επιβληθεί από την EuroLeague.

Στο ίδιο κομμάτι, η EuroLeague σχολιάζει πως σέβεται απόλυτα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό Superfoods, πλην όμως οι πράξεις του ”ισχυρού άνδρα” των ”πρασίνων” βλάπτουν την εικόνα της διοργάνωσης.

Το σχετικό απόσπασμα:

″Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε επίσης τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Superfoods, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί με πολυάριθμα Μέσα Ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη. Όλοι οι σύλλογοι με την μοναδική εξαίρεση του Παναθηναϊκού, συμφώνησαν ομόφωνα και έντονα ότι τέτοιες δηλώσεις έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα και προκαλούν ζημιά στο EuroLeague -το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων του ECA, οι οποίοι καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, του ζήτησε του να σταματήσει τις δημόσιες δηλώσεις του άμεσα.

Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του τις υπάρχουσες εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφραστούν τυχούσες αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως έχουν επανειλημμένα οριστεί και εγκριθεί από όλους τους Μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού. Όλοι οι σύλλογοι εξέφρασαν επίσης τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό και ιδεατό οργανισμό στην στον ευρωπαϊκό χώρο του μπάσκετ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους άλλους παρευρισκόμενους μετόχους του ECA να απαιτήσουν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EuroLeague να δοθεί αμνηστία στην επιβολή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα που ισχύει επί του παρόντος. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα αυτό, ενώ μετά από αυτό το γεγονός, ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από την ολοκλήρωση.

Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν θα υποβληθούν στην επόμενη συνεδρίαση των μετόχων του ECA για επίσημη έγκριση”.

Πηγή: sport24.gr

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost