ΔΙΕΘΝΕΣ
27/03/2018 11:06 EEST

Όταν αρνήθηκε να ντυθεί νύφη στα 15, οι γονείς της τής έριξαν καυτό λάδι

spukkato via Getty Images

Στα μέσα του 2017, οι γονείς της Maarib Al Hishmawi της ανακοίνωσαν ότι θα της έβρισκαν γαμπρό. Ο άντρας θα πλήρωνε στην οικογένεια 20.000 δολάρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν αργότερα στην επιφάνεια. Η 15χρονη τότε Maarib θα μετακόμιζε σε άλλη πόλη από το Τέξας όπου ζούσαν έως τότε και θα γινόταν η σύζυγός του. 

Όταν η Maarib αντέδρασε, οι γονείς της επέμειναν με βίαιο τρόπο. Τη χτύπησαν, μέχρι το σημείο να χάσει τις αισθήσεις της και της έριξαν μέχρι και καυτό λάδι, ανέφερε ο διοικητής της αστυνομίας του Τέξας, Javier Salazar. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν τη βία ήταν να πείσει τους γονείς της ότι υποχωρεί, ακόμη κι αν δεν το εννοούσε. 

Έτσι, η Maarib είπε ότι θα έκανε το γάμο. Όμως, όσο πλησίαζε η μέρα, ετοίμαζε το σχέδιο που θα την απελευθέρωνε από εκείνο των γονιών της. Στις 30 Ιανουαρίου, η Maarib βγήκε από το σχολείο που φοιτούσε στο Σαν Αντόνιο και εξαφανίστηκε. 

Οι Αρχές την αναζήτησαν, εικάζοντας πως μπορεί να είχε επιστρέψει στη Μέση Ανατολή (τόπος καταγωγής της οικογένειάς της) αλλά τελικά τη βρήκαν. Την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσαν ότι είχαν βρει το κορίτσι και ότι οι γονείς της Abdulah Fahmi Al Hishmawi, 34 και η Hamdiyah Sabah Al Hishmawi, 33 είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της κατ′ εξακολούθηση κακοποίησης μέλους της οικογενείας τους. 

Σήμερα η Maarib είναι 16 ετών, φιλοξενείται σε μια δομή προστασίας ανηλίκων μαζί με τα 5 αδέρφια της, ηλικίας 5 έως 15 ετών. Οι Αρχές δεν έχει αποσαφηνίσει αν και τα υπόλοιπα παιδιά έχουν υποστεί κακοποίηση ή όχι. 

(Πηγή: thelily.com

Sponsored Post