Τί έγραφαν στη HuffPost Greece ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημερινοί υπουργοί

Μία ευκαιρία να θυμηθούμε, ώστε να μπορούμε να τους κρίνουμε στο μέλλον..
EUROKINISSI

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., ορκίστηκε και οι υπουργοί της «έπεσαν» στα βαθιά καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν λάβει (μέσα σε ένα μπλε φάκελο έκαστος...) ιδιαίτερα σφιχτό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να παρουσιάσουν αποτελέσματα. Αυτό τους έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άλλωστε δεν αποκλίνει από αυτή τη λογική δεδομένου ότι η ελληνική κοινωνία επιθυμεί διακαώς να δει κάτι να αλλάζει στην καθημερινότητά της.

Η HuffPost Greece θα παρακολουθεί το έργο των υπουργών και του Πρωθυπουργού, θα αναγνωρίζει τα θετικά - ωστόσο πρωτίστως θα ασκεί κριτική, στο πλαίσιο του ελέγχου της εξουσίας που αποτελεί μέρος της αποστολής της.

Ταυτόχρονα, θα εξακολουθήσει να προσφέρει ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου, προσκαλώντας πολιτικά πρόσωπα, διανοούμενους, τεχνοκράτες και όλους τους αναγνώστες μας, να προσέλθουν εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις τους.

Αξίζει τον κόπο: Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, άλλωστε, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ορισμένα από τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη αξιοποίησαν την πλατφόρμα των Blogs της HuffPost Greece, και αρθρογράφησαν επικοινωνώντας θέσεις και απόψεις.

Σήμερα επαναφέρουμε στην πρώτη σελίδα μας κείμενα με σκέψεις που μοιράστηκαν μέσω της HuffPost Greece, τόσο ο σημερινός πρωθυπουργός, όσο και υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης.

O κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το 2015 είχε γράψει στη HuffPost Greece άρθρο με τίτλο «Εξω η τρόικα του θανάτου...»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήγαγε τη διαγραφή του χρέους, το σκίσιμο του μνημονίου και τον εξοβελισμό της τρόικας στο κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα. Όλα τα λαϊκίστικα κινήματα χρειάζονται ένα κοινό εχθρό για να μπορέσουν να συνενώσουν ετερόκλητα ακροατήρια. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο και η γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη συμβόλιζαν ό,τι για τον Ανδρέα οι βάσεις και η αμερικανική ηγεμονία».

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος, επίσης το 2015 ευχόταν στο άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα σε μια ιστορική καμπή» «για ένα ριζικά ανανεωμένο Σύνταγμα το οποίο να μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητα των Ελλήνων και θα δημιουργήσει νέο πλούτο και κυρίως νέες, πολλές και καλές θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας». Στο άρθρο του περιγράφει το όραμά του για μια νέα Ελλάδα και υπογραμμίζει τις αποφασιστικές θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη αυτού του οράματος.

Η αναδιάρθωση της Ελληνικής Οικονομίας - Επιτεύγματα και Στόχοι, είναι ο τίτλος άρθρου που συνεισέφερε την ίδια περίοδο στη HuffPost Greece o σημερινός υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τότε μιλούσε για τα θετικά βήματα που, όπως ο ίδιος έλεγε, έκανε η ελληνική οικονομία, έπειτα από έξι χρόνια βαθιάς και παρετεταμένης ύφεσης και περιέγραφε τα επόμενα βήματα για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, παραθέτωντας ένα σχέδιο 9 σημείων προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιλέξαμε δύο άρθρα του κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, νυν υπουργού Επικρατείας και υπεύθυνου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Το πρώτο, του 2017, είχε τίτλο «Η αποκατάσταση των θεσμών πρώτη προτεραιότητα».

«Σπαταλήσαμε δυσανάλογα πολύ χρόνο στην αδράνεια της μεταπολιτευτικής ευημερίας, ώστε σήμερα, δυστυχώς, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια του χρόνου» έγραφε τότε ο κ. Γεραπετρίτης και υπογράμμιζε ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται μια βαθιά αναδιάταξη θεσμών...η οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί στη διαμόρφωση ενός επιτελικού κράτους στο πλαίσιο μια λειτουργικής δημοκρατίας.» Δείτε την ανάλυσή του εδώ

Στο δεύτερο άρθρο του με τίτλο «Η ευθύνη των εκλογέων: Πελάτης ή Πολίτης;», γραμμένο πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2019.

«Η ευθύνη του πολιτικού προσωπικού της χώρας για την προϊούσα οικονομική και θεσμική κρίση είναι αναμφισβήτητη. Το κράτος χτίστηκε με πελατειακά υλικά και σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο συμφέρον θυσιάστηκε σε ιδιοτελείς σκοπούς και εφήμερες πολιτικές επιδιώξεις. Το αποτέλεσμα ήταν η απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών στην εξουσία, η αποξένωσή τους από τις πολιτικές διαδικασίες και, τελικά, η καλλιέργεια αίσθησης ματαιότητας ότι στη χώρα τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει και ότι οι πολιτικές δυνάμεις και τα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν ουσιώδεις διαφορές μεταξύ τους...Είναι η στιγμή να σπάσουν τα δεσμά του πελατειακού κράτους ...»

Η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, σήμερα υφυπουργός Εργασίας, έγραφε το 2017 «Το σχέδιο μεταρρυθμίσεων της ΝΔ και η προστασία των αδυνάμων»

«Το σχέδιο μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη βασίζεται σε δύο κεντρικούς άξονες. Την οικονομική ανάκαμψη της αγοράς και την αναδιαμόρφωση του κράτους. Συχνά η συζήτηση επικεντρώνεται μόνο στον πρώτο. Ο πρώτος όμως δεν είναι αυτοσκοπός αλλά, και, ουσιαστικό όχημα για τον δεύτερο» σημείωνε τότε. Διαβάστε την ανάλυσή της εδώ.

Η HuffPost Greece καλωσόρισε την ιδέα των blogs στην Ελλάδα το 2014, φιλοξενώντας καθημερινά διαφορετικές φωνές δίπλα στην ειδησεογραφία, αναδεικνύοντας προσωπικές ιστορίες και μοναδικές απόψεις.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον ανοιχτό διάλογο της HuffPost, στέλνοντας τα άρθρα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση blogs@huffpost.gr

Δημοφιλή