Το παιδί που λίγο έλειψε να πεθάνει από σκωληκοειδίτιδα - Κανείς δεν έβρισκε τι είχε

Ένα παιδί έξι ετών από τη Βρετανία αναγκάστηκε να ακούσει τρεις φορές λανθασμένη διάγνωση μέσα σε μια εβδομάδα για τους πόνους στην κοιλιά του. Ως αποτέλεσμα, παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Ο Κέιν Ότον εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονους πονόκοιλους. Οι γιατροί τον έστειλαν σπίτι καθησυχάζοντας την οικογένειά του ότι έχει δυσκοιλιότητα. Το ίδιο τους είπαν και σε ένα άλλο νοσοκομείο. Μετά την εξέτασή του, το έστειλαν ξανά στο σπίτι άρρωστο.

Μετά από έξι μέρες δεν ένιωθε καλύτερα. Για την ακρίβεια ο Κέιν είχε πυρετό, μαύρους κύκλους και ήταν πολύ χλωμός. «Έμοιαζε πραγματικά σαν ετοιμοθάνατος» εξομολογείται η μητέρα του. Ωστόσο και πάλι οι γιατροί απλά τον άφησαν στο νοσοκομείο για μια νύχτα και ανέφεραν πως δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ωστόσο, η μητέρα για να βοηθήσει το παιδί της έσπευσε προς τα επείγοντα για να κάνει αιματολογικές εξετάσεις. Τότε, επιτέλους, βρήκαν από τι έπασχε. Από οξεία σκωληκοειδίτιδα, που εξελισσόταν σε περιτονίτιδα. Άλλες λίγες ημέρες και η κατάσταση του παιδιού θα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Πλέον, η οικογένεια του ασθενούς έχει προσλάβει δικηγόρους για να μηνύσει τους γιατρούς για την κωλυσιεργία τους. Ένας εκ των δικηγόρων, ο Μπρίονι Ντόιλ, αναφέρει ότι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό το περιστατικό. «Ανησυχώ πολύ για το γεγονός ότι δεν πέρασε από το μυαλό των γιατρών η υποψία ότι μπορεί να είναι σκωληκοειδίτιδα», αναφέρει κατηγορηματικά.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στη γερμανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικα