ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2015 07:35 EET | Updated 13/02/2015 09:21 EET

Πολύνεκρη επίθεση σε σιιτικό τέμενος στην Πεσαβάρ του Πακιστάν

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Στους 19 ανήλθαν οι νεκροί από μια σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν την Παρασκευή με στόχο ένα σιιτικό τέμενος, στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο τζαμί, όπου πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για τις προσευχές της Παρασκευής, και άνοιξε πυρ, ενώ στη συνέχεια τρεις εκρήξεις ακούσθηκαν μέσα από το κτίριο.

«Κλήθηκε η αστυνομία και άρχισε μια επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών», δήλωσε ο Μιάντ Σαΐντ, αρχηγός της αστυνομίας στην Πεσαβάρ. Ένας άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε πως οι ένοπλοι έριξαν χειροβομβίδες μέσα στο κτίριο, στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαχίντ Χουσέιν, είπε στο Ρόιτερς ότι οι πιστοί μόλις είχαν τελειώσει τις προσευχές της Παρασκευής όταν πέντε ή έξι άνδρες με στρατιωτικές στολές εισέβαλαν στο τέμενος κι άνοιξαν πυρ.

«Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Ένας από τους δράστες στη συνέχεια ανατινάχθηκε και μετά παντού γύρω υπήρχε καπνός και σκόνη».

Το Ιατρικό Συγκρότημα Χαγιαταμπάντ της Πεσαβάρ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post