ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2016 07:19 EET | Updated 26/03/2016 07:24 EET

Εικόνες και βίντεο από τη μάχη της Παλμύρας: Αποφασιστική νίκη επιδιώκει ο συριακός στρατός

Σε εξέλιξη είναι οι μάχες στην Παλμύρα της Συρίας, με τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του να επιδιώκουν την ανακατάληψη της ιστορικής αρχαίας πόλης από τους τζιχαντιστές.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε πως άνδρες του συριακού στρατού έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την ακρόπολη της πόλης, η οποία βρίσκεται πάνω από πολλά από τα αρχαία μνημεία της Παλμύρας. Ανταποκριτής του RIA Novosti μετέδωσε ότι μαίνονται σκληρές μάχες σχεδόν σε όλη την πόλη.

Σημειώνεται πως πολλοί από τους ναούς και τους τάφους της πόλης έχουν καταστραφεί από τους τζιχαντιστές του ISIS, σε ενέργειες που έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ «εγκλήματα πολέμου». Ανάκτησή της θα αποτελούσε σημαντική νίκη για τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, καθώς η πόλη βρίσκεται σε σημείο στρατηγικής σημασίας, ελέγχοντας διαδρόμους προς τα ανατολικά της χώρας- την «καρδιά» της περιοχής που είναι υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, που περιλαμβάνει την Ντέιρ αλ Ζορ και την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα.

Στιγμιότυπα από τη μάχη της Παλμύρας κατέγραψαν κάμερες του Russia Today και άλλων συνεργείων, ενώ στη δημοσιότητα έχει δοθεί και φωτογραφικό υλικό.

Photo gallery Η μάχη της Παλμύρας See Gallery

Sponsored Post