ΔΙΕΘΝΕΣ
02/10/2018 17:22 EEST

Πανηγύρια για 500.000 υπαλλήλους! Γιατί ο Τζεφ Μπέζος διπλασίασε τον κατώτατο μισθό στην Amazon

Joshua Roberts / Reuters

Η Amazon ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο στους υπαλλήλους της εταιρείας στις ΗΠΑ στα 15 δολάρια (το νόμιμο κατώτατο ωρομίσθιο ανέρχεται στα 7,25 δολάρια), μετά από συνεχείς πιέσεις από τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, όπως γράφει το Business Insider.

Η Amazon δήλωσε ότι η αύξηση θα επηρεάσει περισσότερους από 250.000 υπαλλήλους πλήρους και μερικής απασχόλησης, συν περισσότερους από 100.000 εποχικούς υπαλλήλους της εταιρίας στις ΗΠΑ.

Πέρα από τους 350.000 Αμερικανοί υπαλλήλους που θα δουν τον χαμηλό μισθό τους ακόμα και να διπλασιάζεται, άλλοι 40 χιλιάδες υπάλληλοι της Amazon στη Μεγάλη Βρετανία θα δουν αντίστοιχη αύξηση.

Επίσης, με τον αυξημένο μισθό θα προσληφθούν άλλοι 50.000 υπάλληλοι που θα στελεχώσουν τα νέα κεντρικά γραφεία της Amazon.

«Ακούσαμε τους επικριτές μας, σκεφτήκαμε τι θέλαμε να κάνουμε και αποφάσισα ότι θέλουμε να ηγηθούμε», δήλωσε ο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, προσθέτοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή και ενθαρρύνουμε τους ανταγωνιστές μας και άλλες μεγάλες εταιρίες να μας ακολουθήσουν».

Ο Σάντερς έχει επιτεθεί στην Amazon για το μισθό που πληρώνει τους εργαζόμενους και εισήγαγε τον Σεπτέμβριο στο Κογκρέσο ένα νομοσχέδιο που ονομάζεται Zeroing Outs Subsidies (Νόμος περί μηδενισμού των επιδοτήσεων) ή νόμος Stop Bezos, σύμφωνα με τον οποίο θα φορολογούνταν οι μεγάλες εταιρείες που έχουν χαμηλόμισθους υπαλλήλους, οι οποίοι επιδοτούνται κρατικά.

O Τζεφ Μπέζος, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του και την Washington Post, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με την αξία των περιουσιακών του στοιχείων να εκτιμάται στα 165 δισεκατομμύρια δολάρια.

(Με πληροφορίες από businessinsider)