ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2019 10:50 EET

Πάνω Περβολάκια: Το «χωριό- φάντασμα» στον νομό Λασιθίου

Ο τελευταίος του κάτοικος πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Εικόνες ενός «χωριού- φαντάσματος» κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από τα Πάνω Περβολάκια, στον νομό Λασιθίου, στην Κρήτη- ορεινό χωριό κοντά στη Σητεία, ο τελευταίος κάτοικος του οποίου πέθανε το πρωί της Πέμπτης.

Ο 80χρονος είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σητείας, οι οποίες είχαν αναλάβει τη φροντίδα του, αφού αρνείτο να μεταφερθεί σε δομή του δήμου.

Το βίντεο κατέγραψε η κάμερα του Μανώλη Χαμηλάκη, ο οποίος δήλωσε στο cretapost.gr πως η είδηση του κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε να το επισκεφτεί και να καταγράψει εικόνες.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του cretapost.gr, το χωριό έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια από τους κατοίκους του, που έφυγαν και δημιούργησαν ένα νέο οικισμό, τα Κάτω Περβολάκια, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης εκεί ήταν καλύτερες.

Το «χωριό- φάντασμα» βρίσκεται σε σημείο μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Τα πετρόκτιστα κτίρια έχουν καταρρεύσει, ωστόσο ο οικισμός διατηρεί την παραδοσιακή εικόνα του . Βρίσκεται ανάμεσα στο Φαράγγι των Περβολακίων (ή του Καψά) και στη Μονή Καψά.

Το φαράγγι έχει μήκος 3,5 χλμ και καταλήγει στο χωριό Περβολάκια απ’ όπου πήρε και το όνομά του.