Παντρεύτηκε η 24χρονη κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι

«Σήμερα είναι μια πολύτιμη μέρα στη ζωή μου», έγραψε η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση δημοσιεύοντας πολλές φωτογραφίες.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι , ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση, παντρεύτηκε όπως ανακοίνωσε η ίδια αποκαλύπτοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες από την σημαντική μέρα της ζωής της.

Η 24χρονη, η οποία ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιζήσασα από επίθεση των Ταλιμπάν σε ηλικία 15 ετών στην πατρίδα της το Πακιστάν, μοιράστηκε τα νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας φωτογραφίες της ίδιας και του συζύγου της, Ασερ Μάλικ.

«Η σημερινή μέρα είναι μια πολύτιμη μέρα της ζωής μου», έγραψε. «Ο Ασερ κι εγώ δεσμευτήκαμε να είμαστε σύντροφοι στην ζωή. Το γιορτάσαμε με μια μικρή τελετή στο σπίτι στο Μπέρμιγχαμ με τις οικογένειές μας. Παρακαλώ, στείλτε μας τις προσευχές σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα περπατήσουμε μαζί στο ταξίδι που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο πατέρας της, που εικονίζεται σε μια από τις φωτογραφίες με την μητέρα της, μοιράστηκε επίσης την χαρά της, γράφοντας σε ένα ξεχωριστό ποστ: «Δεν περιγράφεται με λόγια».

«Η Τουρ Πεκάι κι εγώ είμαστε γεμάτοι χαρά κι ευγνωμοσύνη», έγραψε εκπροσωπώντας και την γυναίκα του και συμπληρώνοντας “Alhamdulillah”, που σημαίνει «Δόξα τω Θεώ» στα αραβικά.

Σε συνέντευξή της στην βρετανική Vogue τον περασμένο Ιούνιο η Γιουσαφζάι είχε αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρη αν θα παντρευτεί ποτέ.

«Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Αν θέλεις να έχεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου, γιατί πρέπει να υπογράψεις έγγραφα γάμου, γιατί (αυτό) να μην είναι απλώς μια συνεργασία;» είπε, αν και αργότερα αναγνώρισε ότι οι άνθρωποι αλλάζουν και μεγαλώνουν.

Η (γαμήλια) ένωση είναι απλώς το τελευταίο (πρόσφατο) μεγάλο ορόσημο για την Γιουσαφζάι, η οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της παίρνοντας πτυχίο φιλοσοφίας, πολιτικής και οικονομίας από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πριν από αυτό, της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης το 2014 για τον αγώνα για τα δικαιώματα όλων των παιδιών να έχουν εκπαίδευση. Και το 2013, δημοσίευσε την αυτοβιογραφία της, «I Am Malala», η οποία έγινε διεθνές μπεστ σέλερ.

Η Γιουσαφζάι επέζησε από απόπειρα δολοφονίας από τους Ταλιμπάν το 2012, αφού μίλησε δημόσια... Μαχητές Ταλιμπάν πυροβόλησαν δύο φορές την τότε έφηβη ενώ βρισκόταν σε σχολικό λεωφορείο, αλλά επέζησε με εντυπωσιακό τρόπο και συνέχισε την ακτιβιστική της δράση.