ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/01/2015 16:45 EET | Updated 02/01/2015 16:52 EET

Υπ' ατμόν στο κόμμα Παπανδρέου για εκλογικό μηχανισμό και ψηφοδέλτια

eurokinissi

Πληροφορίες με το...σταγονόμετρο έδωσαν στους δημοσιογράφους στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την άτυπη ενημέρωση σχετικά με το νέου Κινήματος από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας στην επίσημη εκδήλωση για την παρουσίασή του το Σάββατο.

Τόσο ο στενός συνεργάτης του κ.Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος όσο και ο Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου του νέου κόμματος -μαζί με τον Φίλιππο Σαχινίδη-έσπευσαν πρωτίστως να διαψεύσουν διαρροές και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και πρωτίστως μετά την κατάθεση στον Άρειο Πάγο των απαιτούμενων εγγράφων.

Παράλληλα ο κ.Ελενόπουλος τόνισε πως εξ αρχής η απόφαση ήταν να γίνει η ανακοίνωση ίδρυσης του κόμματος στις 3 Ιανουαρίου. Εξ ου και το Σάββατο ανακοινώνεται η ίδρυση ενός Κινήματος ενώ η ιδρυτική διακήρυξη, το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, θα τεθούν αμέσως σε διαβούλευση. Βέβαια αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές και, όπως τονίστηκε, από τις 26 Ιανουαρίου.

Εκλογικός μηχανισμός και ψηφοδέλτια

Ακολούθως θα ξεκινήσει μια διαδικασία υπογραφής της από πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις του νέου κόμματος, ή στα γραφεία των ομάδων αυτο-οργάνωσης και οι οποίες, όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους σε όλους τους νομούς της χώρας. Στο ζήτημα αυτό θα επιστρατευτούν και τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές και διαδικτυακά.

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια, υποστήριξαν πως υπάρχει ένα απρόσμενα μεγάλο ενδιαφέρον υποψηφίων.

Σχετικά πάντως με το τι θα πράξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι συνεργάτες του κ.Παπανδρέου επέμειναν πως δεν θα υπεισέλθουν σε τέτοιες συζητήσεις καθώς είναι ένα αυστηρά προσωπικό ζήτημα.

Πάντως σημειώνεται πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη ο Φίλιππος Σαχινίδης παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ όπως και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο τελευταίος μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές.

Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.

Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει.

Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά».