ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/03/2018 11:27 EET

Παππάς: Έρχονται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του Τύπου

Eurokinissi

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για το barcode, είπε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας για τα επερχόμενα μέτρα στήριξης του Τύπου- προσθέτοντας πως σε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι ανεπτυγμένο στις κεντρικές αρτηρίες διανομής με προοπτική την πλήρη εξέλιξή του.

Ακόμα, τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης του Τύπου για τα οποία έχει υπάρξει δέσμευση, τόνισε ο Ν. Παππάς, όπως και με τη ρητή δέσμευση για τη στήριξη του Ταμείου των δημοσιογράφων. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ο οποίος σύντομα θα ανακοινωθεί.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός συμβουλίου περί Τύπου, σαν το ΕΣΡ πχ, ο κ. Παππάς είπε ότι θα πρέπει να μιλάμε για μια αυτορρύθμιση της δημοσιογραφικής κοινότητας, η οποία διαθέτει δημοκρατικά αντανακλαστικά, τασσόμενος κατά κυβερνητικών παρεμβάσεων στον τομέα, αλλά και ταυτόχρονα τήρησης του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας.

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη φάση δρομολόγησης του διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου και στη συνέχεια για τους παρόχους περιεχομένου, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς θα υπάρχουν μεγάλες χωρητικότητες στο φάσμα.

Τέλος, για τις εξελίξεις σχετικά με το MEGA, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι δεν έχει λεπτομερή ενημέρωση για όσα διημείφθησαν χθες στο ΕΣΡ, ωστόσο ο νόμος είναι συγκεκριμένος και ξεκάθαρος και δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)