ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/12/2017 20:18 EET

Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις άδειες θα γίνει με ευθύνη του ΕΣΡ

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ευθύνη της ανεξάρτητης, συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επισήμανε, δε, ότι υπέρ της διενέργειας του διαγωνισμού από το ΕΣΡ συντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα. «Θέση που ελπίζουμε να διατηρούν και σήμερα» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Ο κ. Παππάς, που υπενθύμισε ότι την περασμένη Δευτέρα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε εφαρμογή ομόφωνων αποφάσεών του, δημοσίευσε την προκήρυξη για το διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, επισήμανε ότι, όπως αποφάσισε η ίδια η ανεξάρτητη αρχή, οι υποψήφιοι οφείλουν να καταβάλουν 8 εκατ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο του εταιρικού σχήματος που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό και να καταθέσουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Σημείωσε επίσης ότι την κατάθεση των φακέλων των υποψηφίων θα ακολουθήσει έλεγχος της προέλευσης των οικονομικών πόρων, ενώ, μετά το πέρας του διαγωνισμού, ο έλεγχος επεκτείνεται μέχρι του ύψους του ποσού το οποίο διέθεσε ο κάθε υπερθεματιστής για την απόκτηση της άδειας, με τη συνδρομή της Ανεξάρτητης Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)