ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/01/2018 09:13 EET

Παππάς: Στη νέα ψηφιακή εποχή χωράνε πάνω από 1.300 ραδιοφωνικοί σταθμοί

Eurokinissi

«Στη νέα ψηφιακή εποχή χωράνε πάνω από 1.300 ραδιοφωνικοί σταθμοί. Χωρίς αλληλοκαλύψεις, χωρίς προβλήματα εκπομπής, χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας ακρόασης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Τα προβλήματα που προκύπτουν από την άναρχη ανάπτυξη των FM στη χώρα είναι πολλά. Μεταξύ άλλων, υφίστανται παρεμβολές στις επικοινωνίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), παρεμβολές στους λειτουργούντες ραδιοφωνικούς σταθμούς (μεταξύ τους), άναρχη τοποθέτηση κεραιοσυστημάτων, χωρίς τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων ασφαλείας. Με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, που θα γίνει σταδιακά, θα αλλάξει οριστικά η έννοια του ραδιοφώνου, θα βελτιωθεί η ποιότητα ακρόασης, θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό, θα μειωθεί κατά πολύ η εκπεμπόμενη ακτινοβολία από τους πομπούς. Με τη νέα τεχνολογία καθίσταται δυνατό να υποστηριχθεί μεγάλος αριθμός αδειών. Και έτσι να καλυφθεί -μέσα από τις σχετικές διαδικασίες- και το ενδιαφέρον ειδικών ραδιοσταθμών, που λειτουργούν από συγκεκριμένους φορείς» ανέφερε σχετικά.

«Με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, που θα γίνει σταδιακά, θα αλλάξει οριστικά η έννοια του ραδιοφώνου, θα βελτιωθεί η ποιότητα ακρόασης, θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό, θα μειωθεί κατά πολύ η εκπεμπόμενη ακτινοβολία από τους πομπούς», δήλωσε ο κ. Παππάς.