Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Θα έχουμε 2.400 εργαζόμενους στα έξι κανάλια

Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Θα έχουμε 2.400 εργαζόμενους στα έξι κανάλια
Sooc

Όταν υπάρχει μία κυβέρνηση που τα βάζει με την καθεστηκυία τάξη και συγκεκριμένα συμφέροντα με επιμονή και υπομονή, μπορούμε σήμερα να χαμογελάμε που ολοκληρώσαμε μια επίπονη διαδικασία, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των τηλεοπτικών αδειών, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

Ο κόσμος γνωρίζει ποιες μάχες δόθηκαν και ποια συμφέροντα υπήρχαν, επισήμανε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι τώρα με έξι άδειες μιλάμε για 2.400 εργαζόμενους στα κανάλια, τη στιγμή που τώρα έχουμε 1.800, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως μια «σοβαρή ένεση απασχόλησης στον κλάδο».

Μιλώντας για τη μείωση του φόρου διαφήμισης, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του καταλόγισε πρώτη τον φόρο, φέρνοντας στα δημόσια ταμεία 140 εκατ. ευρώ από το 2015, τη στιγμή που από το 2010, που είχε ψηφιστεί ο φόρος διαφήμισης, δεν είχε καταλογίσει ούτε ένα ευρώ.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει μη βιώσιμα κανάλια με συμπιεσμένες αμοιβές εργαζομένων και δάνεια που δίνονταν με «αέρα», αλλά τηλεοπτικούς σταθμούς με υψηλές προδιαγραφές, με συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων, με ποιοτικό πρωτογενές τηλεοπτικό πρόγραμμα και καθαρούς κανόνες, υπογραμμίζοντας ότι τη στιγμή που μπαίνει η ρήτρα απασχόλησης δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μείωση του φόρου.

Καλούμενος να σχολιάσει την προσεχή διάσκεψη του ΣτΕ την ερχόμενη Παρασκευή, η οποία θα ασχοληθεί με τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και της ΕΙΤΗΣΕΕ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι η διάσκεψη αυτή θα γίνει με δεδομένο ότι έχουν οριστικά προεπιλεγεί οι προσφεύγοντες τηλεοπτικοί σταθμοί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκδίκαση.

Ο Ν. Παππάς είπε ότι το επόμενο βήμα είναι οι περιφερειακές άδειες. Ο νόμος θα τηρηθεί, θα ανταλλαχθούν απόψεις με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και θα προχωρήσουμε, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, αναφέροντας ότι «τον γάιδαρο τον φάγαμε» με τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και με καθαρό τοπίο για την επόμενη δεκαετία.

Τέλος, μιλώντας για την οικονομία, το χρέος και την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, εκτίμησε ότι θα πάρουμε μια λύση που θα δίνει τη δυνατότητα στους θεσμούς και τις χώρες που κατακρατούν το χρέος μας να πειστούν ότι η Ελλάδα θα έχει έναν «καθαρό διάδρομο», δεν θα έχει πρόβλημα να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της. Πρόσθεσε ότι θα έχουμε μια ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα, ενώ σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι δεν θέλει να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, δεν θέλει την αύξηση του κατώτατου μισθού, προκρίνει ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία και ασφαλιστικό και θέλει να επαναφέρει και την ποσόστωση 1 προς 5 στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Όλο αυτό το πακέτο των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών θα επιβάλλονταν με κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οικονομία, σημείωσε ο Ν. Παππάς, για να συμπληρώσει ότι η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και δεν αντέχει να πηγαίνει προς το μέλλον με τόσο μεγάλες ανισότητες.

Τέλος, υπογράμμισε ότι αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι ότι η Ελλάδα είναι η πλευρά που έχει τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα και οφείλει να διεκδικήσει να τηρηθούν όλα και από την άλλη πλευρά, σημειώνοντας ότι στο μέλλον θα συζητηθούν όλα (σ.σ. μειώσεις συντάξεων, μέτρα) με μια ρυθμισμένη οικονομία και ασφαλιστικό.

(Mε πλγροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή