ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/02/2015 07:47 EET | Updated 14/02/2015 07:47 EET

Παππάς: Η καταστροφολογία καταστράφηκε. Δεν θα εκτελούμε εντολές

Eurokinissi

Για «καταστροφή της καταστροφολογίας» κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι δεν θα εκτελούνται εντολές.

Ο κ. Παππάς κάνει λόγο για ισχυρό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής, εκτιμώντας ότι «οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν πως η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν πλέον φωνή και βήμα στις διαπραγματεύσεις και δεν θα δεχτούν υποτακτικά πιέσεις και νουθεσίες. Οι παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις της τρόικας δεν μπορούν πλέον να εκτελούνται by the book από τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Η καταστροφολογία καταστράφηκε».

Ο κ. Παππάς επαναδιατυπώνει τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα θα διαπραγματευτεί με άξονα το εθνικό συμφέρον και την καταπολέμηση των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας και ανθρωπιστικής κρίσης. «Φέρνουμε σύντομα στη Βουλή προς συζήτηση σχέδια νόμου που αφορούν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θωρακίζουν τη δημοκρατία και προωθούν την οικονομική ανάπτυξη» προσθέτει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή και εκλογών εάν η συμφωνία κριθεί απαράδεκτη, απαντά ότι θεωρεί πως είναι εφικτή μια θετική συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα και ότι έχουν γίνει βήματα προόδου. «Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς δεν θα βάλουμε σε δοκιμασία το πρόγραμμα που ψήφισε πρόσφατα ο ελληνικός λαός...θα ήταν εγκληματικό από μέρους μας να τραυματίσουμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης. Θα ακολουθήσουμε τη νωπή λαϊκή εντολή και θα κάνουμε αυτό που μας προτάσσει ο ελληνικός λαός».

Σχετικά με την ΕΡΤ, ο υπουργός σημειώνει ότι «έχουμε σαφείς θέσεις και δεσμεύσεις και θα τις υλοποιήσουμε πολύ σύντομα...το αργότερο σε ένα μήνα θα έχουμε νέο νόμο για την ΕΡΤ...οι διευρυμένες μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι έντονοι μισθολογικοί κατακερματισμοί της πρώην ΕΡΤ δεν είναι στα σχέδιά μας. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στη βάση της ισότιμης μεταχείρισης των εργαζομένων χωρίς να δημιουργούνται αριστοκρατίες...όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ αν το επιθυμούν».

Όσον αφορά στη μετάβαση στον νέο φορέα της ΕΡΤ, σημειώνει ότι θα γίνει με ομαλό τρόπο, «χωρίς ρεβανσισμούς ή διαδικασίες αποκλεισμού και φιλολογίες για το ποιος φταίει ή δεν φταίει. Θα υπάρχει όμως αντικειμενική και αδιάβλητη αξιολόγηση του προσωπικού και σεβασμός σε όλους τους απολυμένους της ΕΡΤ που κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των εργαζομένων/ απολυμένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τα πλαστά πιστοποιητικά πρόσληψης και εμείς δεν θα βάλουμε εμπόδια στο έργο της Δικαιοσύνης».