ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/06/2018 15:38 EEST

Παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. γνωστός αντιεξουσιαστής. Ανέλαβε την ευθύνη για οπλισμό που βρέθηκε στου Γκύζη

SOOC/FILE

«Βαρύ» χαρτί του αντιεξουσιαστικού χώρου και προσωπικός φίλος του ηγέτη του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη, είναι ο άνδρας που παραδόθηκε χθες Τετάρτη στην Κρατική Ασφάλεια.

Ο 52χρονος συνελήφθη για το νόμο περί όπλων, καθώς κατέθεσε στις Αρχές ότι ο οπλισμός που βρέθηκε στο σπίτι της 23χρονης, που συνελήφθη για την επίθεση στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ανήκει στον ίδιο και όχι στην κοπέλα.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιεξουσιαστής ζει στο ίδιο σπίτι με την 23χρονη. Στο διαμέρισμα αυτό βρέθηκαν χθες Τετάρτη από την Κρατική Ασφάλεια ένα πιστόλι Glock, δύο γεμιστήρες, 100 σφαίρες των 9mm, αλεξίσφαιρο, κουκούλες full face και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Η έρευνα στην οικία αυτή έγινε μετά τη σύλληψη της 23χρονης στα Εξάρχεια για την καταδρομική επίθεση στην Ελληνοαμερινάνικη Ένωση στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι. 

Όταν ο 52χρονος κατάλαβε ότι η νεαρή φίλη του θα κατηγορηθεί για κατοχή οπλισμού που δεν της ανήκε, τότε αποφάσισε να εμφανιστεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και να αναλάβει την ευθύνη.

 Κατά την προανάκριση, δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για τους λόγους που είχε στο σπίτι του το μίνι οπλοστάσιο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Επίσης, είναι ομοιδεάτης και φίλος του Νίκου Μαζιώτη και έχει δώσει το παρών σε δίκες που είναι κατηγορούμενο το ηγετικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα». Η έρευνα συνεχίζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου εξετάζονται για τυχόν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα τα ευρήματα από το διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη.