ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/10/2020 13:36 EEST | Updated 22/10/2020 18:35 EEST

Παραδίνονται ο ένας μετά τον άλλον οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου με βάση την οποία οδηγείται στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Εurokinissi

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές 25 από τους συνολικά 38 χρυσαυγίτες που θα οδηγηθούν στη φυλακή, ύστερα από την ανακοίνωση του δικαστηρίου για μη χορήγηση αναστολής στην εκτέλεση των ποινών τους.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Οι ομάδες συλλήψεων ήδη αναζητούν (και θεωρείται θέμα χρόνου να συλλάβουν) τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν και δεν μετέβησαν οικειοθελώς σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα για να παραδοθούν.

 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

Παραλήρημα Μιχαλολιάκου: Πηγαίνω φυλακή για τις ιδέες μου

 Η ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί γιατί ο Λαγός έφυγε σαν… κύριος για Βρυξέλλες

 

Μετά την προσωρινή κράτηση των χρυσαυγιτών στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται χώρος κρατητηρίων, οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ακολούθως θα μεταφερθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος θα αποφασίσει σε ποια φυλακή θα κρατηθεί ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος που παραδόθηκε ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ακολούθησαν οι Πατέλης, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Ζησιμόπουλος και μία σειρά χρυσαυγιτών που σχετίζονται με τη δολοφονία Φύσσα. Ο Παναγιώταρος βρισκόταν εκτός Αττικής και θεωρείται θέμα χρόνου η παράδοσή του. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν από χθες εικόνα για το που βρισκόταν ο καθένας από τους καταδικασθέντες.