ΔΙΕΘΝΕΣ
26/05/2020 12:42 EEST | Updated 26/05/2020 12:55 EEST

Παραίτηση υπουργού στη Βρετανία για την υπόθεση Κάμινγκς

Ο Τζόνσον στήριξε άνευ όρων των στενό του συνεργάτη τη στιγμή που βάλλουν κατά του μέλη του ίδιου του κόμματός του

DANIEL LEAL-OLIVAS via Getty Images
Ντομινίκ Κάμινγκς

Ισχυροί κλυδωνισμοί για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας του στενού συμβούλου του, και εξόχως αμφιλεγόμενου προσώπου στην πολιτική σκηνή του Λονδίνου, Ντομινίκ Κάμινγκς. 

Ο Σκωτσέζος Ντάγκλας Ρος, μέλος του Συντηρητικού Κόμματος και υπουργός της κυβέρνησης Τζονσον υπέβαλλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη παραίτηση του Κάμινγκς, την οποία ζητούν πολλά μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως αποκαλύφθηκε ο Κάμνγκς και η οικογένειά του έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν στο Ντάραμ (400χλμ απο το Λονδίνο) εν μέσω lockdown και ενώ η σύζυγός του είχε παρουσιάσει συμπτώματα κορονοϊού- όπως και ο ίδιος λίγο αργότερα- για να μεταβούν στο πατρικό του και να αφήσουν στον πατέρα του τον γιο τους. 

Αξίζει δε να τονιστεί πως ο Κάμινγκς είχε ενεργή συμμετοχή στην σύνταξη των κανόνων που αφορούσαν το lockdown στη Βρετανία.

Κι αν ”πεθάνουν κάποιοι συνταξιούχοι τι να γίνει;”, φέρεται να δήλωσε σύμβουλος του Τζόνσον

Ο ίδιος όμως, όχι μόνο τους παραβίασε (υπάρχουν μάλιστα αναφορές και για δεύτερο ταξίδι), όχι μόνο  δεν παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις αλλά δεν ζήτησε καν συγγνώμη ενώ ο ίδιος ο Τζόνσον του παρείχε πλήρη κάλυψη γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και επικρίσεις από τος Βρετανούς πολίτες, τα ΜΜΕ, την αντιπολίτευση όσο και μεταξύ πολλών μελών του Συντηρητικού Κόμματος. 

″Δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Ντομινίκ Κάμινγκς, οπότε δεν είχα ξεκάθαρη άποψη για το θέμα και δέχομαι τη δήλωσή του τη Δευτέρα το απόγευμα, οπότε και υποστήριξε πως οι ενέργειες του ήταν αυτές που θεώρησε ως τις πλέον ορθές για την οικογένειά του. 

Ωστόσο,  πολλοί άλλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μια τέτοια απόφαση. Ως πατέρας  και εγώ ο ίδιος, το ένστικτό μου είναι να κάνω πάντα ό, τι είναι καλύτερο για τον γιο και τη γυναίκα μου. Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε κολλήσει αυτόν τον απαίσιο ιό, αλλά αν κολλούσαμε, είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τις κυβερνητικές συμβουλές και να μείνουμε στο σπίτι για να μην  μεταδώσουμε το ιό” αναφέρει στο κείμενο της παραίτησή του ο Ρος. 

Sponsored Post