ΔΙΕΘΝΕΣ
12/01/2021 08:07 EET

Παραίτηση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Επικαλείται την εισβολή στο Καπιτώλιο αλλά ίσως η απόφαση το να συνδέεται με πρόσφατη απόφαση του Τραμπ που τον αφορά.

Cliff Hawkins via Getty Images

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Τσαντ Γουλφ υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος τα βίαια γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. 

Ο Τσαντ Γουλφ,  ανέλαβε το στο αξίωμα τον Νοέμβριο του 2019 ενώ επέκρινε την περασμένη εβδομάδα την «τραγική» εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο.

Τώρα αποχωρεί τη στιγμή που πληθαίνουν οι πληροφορίες για νέες απειλές ενόψει της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον την 20ή Ιανουαρίου.

Είναι ο τρίτος υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ που υποβάλλει παραίτηση μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, έπειτα από τις Ελέιν Τσάο (Μεταφορών) και Μπέτσι ΝτεΒός (Παιδείας).

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ απέσυρε την εισήγησή του ο Τσαντ Γουλφ να αναλάβει τον ρόλο μόνιμα και ο ενδιαφερόμενος αντέδρασε λέγοντας πως θα υπέβαλε την παραίτησή του άμεσα.

Πάντως σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και CNN, σε επιστολή του προς τους υφισταμένους του ο Τσαντ Γουλφ αναφέρει ότι αποχωρεί εξαιτίας των «πρόσφατων γεγονότων», μολονότι σκόπευε να παραμείνει ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Τραμπ.