Παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τα επαίσχυντο σχόλιο «πήρε αυτό που του άξιζε» για την επίθεση στον Μπουτάρη

Πώς δικαιολογεί στην επιστολή παραίτησης, το σχόλιό του
- via Getty Images

Παραιτήθηκε από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Καβάλας, Ο Χρήστος Πασχαλίδης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Συγκεκριμένα ο κ.Πασχαλίδης έγραψε: «Πήρε αυτό που του άξιζε, μπράβο στα παλικάρια. Σειρά να παίρνουν και οι βουλευτές προδότες» ενώ κάτω από το σχόλιο είχε κοινοποίησει ανάρτηση ομάδας στο Facebook όπου επίσης σχολιαζόταν η επίθεση ως εξής: «Έδειραν τον Μπουτάρη στην σημερινή εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων. Έκανε το λάθος να παρευρεθεί στην εκδήλωση αυτή αφού οι ανθελληνικές του δηλώσεις έχουν φτάσει στο ζενίθ. Έτσι λοιπόν τον έδειραν με σπρωξιές και κλωτσιές και εάν δεν ήταν οι φρουρά του θα τον είχαν λιντσάρει».

Xristos Pasxalidis/facebook

O κ.Πασχαλίδης βέβαια, μετά τα αρνητικά σχόλια έσπευσε να κατεβάσει την ανάρτηση.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο τρόπος με τον οποίο διατύπωσε το σχόλιο του για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και την επίθεση που δέχθηκε, θυμίζει κάπως το σχόλιο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα η οποία προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το θέμα και ανέφερε πως επικοινώνησε άμεσα με τον δημοτικό σύμβουλο της και τον προέτρεψε να ζητήσει συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αδικαιολόγητα τα όσα ανέφερε στην ανάρτησή του.

Απέδωσε δε το συμβάν στο νεαρό της ηλικίας του Χρήστου Πασχαλίδη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα όσα έγραψε δεν δικαιολογούνται.

Βέβαια θα πρέπει να παρατηρήσουμε πως δεν είναι και πολύ λογικό να χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για τέτοιου είδους δηλώσεις το «νεαρό της ηλικίας» όταν αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για κάποιους να τον συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια της παράταξής τους και να τον προτείνουν ως υποψήφιο στους πολίτες του Καβάλας για να τους εκπροσωπήσει.

Η επιστολή παραίτησης:

Στην επιστολή του, ο τέως πια δημοτικός σύμβουλος αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με την χθεσινή μου ανάρτηση σχετικά με την επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη, θα ήθελα να διευκρινήσω τα εξής: Είχα δει δυστυχώς το βίντεο μόνο μέχρι το σημείο των αποδοκιμασιών. Σε καμμία περίπτωση δεν με εκφράζουν πράξεις βίας από όπου κι αν προέρχονται.

Μπορεί πολλοί από τους Έλληνες να είναι αγανακτισμένοι με όλα όσα συμβαίνουν στην οικονομία και τα εθνικά θέματα, σε καμμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν άλλοθι και δικαιολογία σε πράξεις βίας.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω πάντα τις συνέπειες των πράξεων μου και να μην κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες.

Για τον λόγο αυτό υποβάλλω άμεσα την παραίτηση μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Καβαλας, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους συνδημότες μου».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα