ΔΙΕΘΝΕΣ
22/07/2019 13:01 EEST | Updated 22/07/2019 13:05 EEST

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ενόψει της εκλογής του Μπόρις Τζόνσον

12 ακόμη μέλη της κυβέρνησης αναμένεται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Jack Taylor via Getty Images

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Αλαν Ντάνκαν, παραιτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αγγλικά ΜΜΕ, λόγω της διαφαινόμενης ανάδειξης του Μπόρις Τζόνσον σε νέο πρωθυπουργό της χώρας.

«Υπέβαλε την επιστολή παραίτησής του σήμερα το πρωί», σύμφωνα με τον υπεύθυνο του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Times.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Και τώρα Τζόνσον; - Τι φέρνει η εκλογή νέου αρχηγού των Τόρις και πρωθυπουργού στη Βρετανία

Oι μεγάλες στιγμές του Μπόρις Τζόνσον (best videos!)

Ο Αλαν Ντάνκαν, φιλοευρωπαίος και υποστηρικτής της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατηγόρησε πρόσφατα το φαβορί για την ηγεσία των Τόρις, Μπόρις Τζόνσον, ότι «πέταξε στα σκυλιά» τον πρεσβευτή του Λονδίνου στην Ουάσινγκτον, αρνούμενος να τον υποστηρίξει στην διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την διαρροή διπλωματικών εγγράφων που περιείχαν αξιολογικές κρίσεις του Βρετανού διπλωμάτη για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του

Εκφράζοντας την οργή της υπηρεσίας του για τη μεταχείριση του σερ Κιμ Νταρόκ, ο Ντάνκαν είχε δηλώσει στο BBC ότι ο Τζόνσον απέτυχε να στηρίξει τον βρετανό διπλωμάτη, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα.

«Για την ακρίβεια, πέταξε αυτόν τον εξαιρετικό διπλωμάτη στα σκυλιά για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, 12 ακόμη υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται να παραιτηθούν μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, Times, Telegraph)