ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2021 07:15 EEST

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Άφωνη» Βρετανή αθλήτρια από σχόλιο αξιωματούχου για το σορτς της

«Θεώρησε απαραίτητο να με ενημερώσει ότι το σορτς μου ήταν πολύ κοντό και ακατάλληλο»

Naomi Baker via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου. 22 Μαϊου 2020. Η Ολίβια Μπριν προπονείται σκληρά από τότε - και εν μέσω πανδημίας - για να πετύχει τον στόχο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που τελικά διεξάγονται το 2021 στην Ιαπωνία. (Photo by Naomi Baker/Getty Images)

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ουαλίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ολίβια Μπριν δήλωσε ότι έμεινε σοκαρισμένη και απογοητευμένη όταν ένας αξιωματούχος στο Αγγλικό Πρωτάθλημα, στο Μπέντφορντ, της είπε ότι το σορτς της ήταν «πολύ κοντό και ακατάλληλο».

Η Μπριν, που κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία T35-38, στην σκυταλοδρομία 4x100 το 2012, είναι δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχοντας κερδίσει χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση το 2015 και χρυσό στο άλμα εις μήκος στην κατηγορία T38 το 2017.

Peter Cziborra via Reuters
17 Ioυλίου 2017. Η Ολίβια Μπριν πανηγυρίζει για την επιτυχία της στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Final Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Η 24χρονη, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, δήλωσε ότι η εν λόγω αξιωματούχος έκανε την παρατήρηση κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος στο άλμα εις μήκος.

«Αισθάνομαι απογοητευμένη γιατί μόλις τελείωσα το αγώνισμά μου, μία από τις γυναίκες αξιωματούχους θεώρησε απαραίτητο να με ενημερώσει ότι το σορτς μου ήταν πολύ κοντό και ακατάλληλο», έγραψε η Μπριν στο Twitter.

«Έμεινα άφωνη. Φοράω τα ίδια σορτς για πολλά χρόνια και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αγωνίζομαι. Ας ελπίσουμε ότι θα τα φορέσω στο Τόκιο. Με έκανε να αναρωτηθώ αν ένας άνδρας αθλητής θα μπορούσε να επικριθεί με παρόμοιο τρόπο. Ελπίζω ότι καμία άλλη αθλήτρια να μην έχει παρόμοια προβλήματα».

Η Αγγλική Ομοσπονδία ανέφερε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι γνωρίζει την τοποθέτηση της αθλήτριας στο Twitter και θα διερευνήσει το ζήτημα ”επειγόντως”.

«Η καλή ψυχική υγεία όλων των συμμετεχόντων στον αθλητισμό είναι υψίστης σημασίας και όλοι πρέπει να αισθάνονται άνετα ώστε να αγωνίζονται και να συμμετέχουν», δήλωσε εκπρόσωπός της.

Naomi Baker via Getty Images
Η Ολίβια Μπριν προπονείται σκληρά - και εν μέσω πανδημίας - για να πετύχει τον στόχο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται το 2021 στην Ιαπωνία. (Photo by Naomi Baker/Getty Images)