ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/06/2020 00:06 EEST | Updated 03/06/2020 00:09 EEST

Παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας μέχρι τις 9 Ιουλίου

Αυξάνεται το όριο χωρητικότητας στις Εκκλησίες.

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Mε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων μέχρι και τις 9 Ιουλίου.

Οπως έκανε γνωστό μέσω άτυπης ενημέρωσης το υπουργείο, οι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη ΚΥΑ κινούνται στη γενικότερη λογική της σταδιακής και προσεκτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων και αφορούν δύο σημεία: α) η αναλογία ατόμων/επιφάνειας διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. (από ένα άτομο ανά δέκα τ.μ. που ίσχυε μέχρι πρότινος) και β) για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100.

Ετσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας 200 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται έως 40 άτομα ενώ σε έναν χώρο 500 τ.μ. ή 1.500 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν όλες οι γνωστές προφυλάξεις που ισχύουν ήδη, δηλαδή, μεταξύ άλλων, 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων, σύσταση για τη χρήση μάσκας και φυσικός αερισμός του χώρου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sponsored Post