ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/05/2018 07:32 EEST

Παράθυρο από ΝΔ για πάγωμα των μειώσεων στις συντάξεις

EUROKINISSI

Την πολιτική αποδόμηση του νέου κυβερνητικού αφηγήματος περί αναστολής εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 επιχειρεί η ΝΔ, με τα στελέχη της να κάνουν λόγο για εσκεμμένη σύγχυση και εξαπάτηση από την συγκυβέρνηση.

Την ώρα που οι δανειστές έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμα και όταν το είχε θέσει επιτακτικά ο Πρωθυπουργός, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να αφήνουν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με σειρά αντιφατικών δηλώσεων κόντρα στις επίσημες περί του αντιθέτου αναφορές από το υπουργείο Οικονομικών.

Είναι ακόμα νωπές οι δημόσιες διαβεβαιώσεις τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι οποίοι ξεκαθάριζαν ότι τα μέτρα που αφορούν στις συντάξεις αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης και θα εφαρμοστούν.

Οι επιτελείς της οδού Πειραιώς κάνουν λόγο για καιροσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της αγωνίας των συνταξιούχων, από τη στιγμή που είναι οι ίδιοι που ψήφισαν τις επίμαχες διατάξεις, οι οποίες παραμένουν εν ισχύ, χωρίς να έχουν τροποποιηθεί στο παραμικρό.

Τα γαλάζια στελέχη μάλιστα, καλούν την κυβέρνηση να πει στους συνταξιούχους να πει στους Έλληνες ποιες ακριβώς είναι οι μειώσεις που έχει συμφωνήσει να επιβληθούν στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου και πόσους συνταξιούχους αφορούν ανά τομέα.

Σημειώνουν δε, ότι όλες οι νέες συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας που απονέμονται μετά τη 12/5/2016, κατ’ εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου, είναι μειωμένες, ενώ διαπιστώνεται ήδη και σοβαρό πρόβλημα επανυπολογισμού των παλιότερων συντάξεων.

«Οι μειώσεις στις συντάξεις που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου είναι μειώσεις με υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου», τονίζουν χαρακτηριστικα απο τη ΝΔ, χωρίς καν να είχε προβλεφθεί μέχρι τότε κάτι ανάλογο απο την πλευρά των δανειστών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι ενδεικτικό ότι το κόμμα της ΝΔ αφήνει ανοιχτό παράθυρο τροποποίησης των συγκεκριμένων προβλέψεων για μειώσεις στις συντάξεις, αποφασίζοντας ωστόσο για τα επόμενα βήματα της αφού αναλάβει τη διακυβέρνηση, και βάσει των οικονομικών δεδομένων που θα παραλάβει.

Σπεύδουν μάλιστα να σημειώσουν ότι οι δεσμεύσεις της ΝΔ για τη φορολογία (μείωση του ΕΝΦΙΑ, εισαγωγικός συντελεστής στο 9% κ.α.) θα ωφελήσουν και τους συνταξιούχους αμβλύνοντας τις συνέπειες των πολιτικών που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sponsoed Post