Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση σε βάρος 3 μαθητών μετά τη λήξη σχολικού αγώνα

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 17χρονος, Aλβανικής καταγωγής, που αφέθηκε ελεύθερος ενόψει της ποινικής έρευνας που διεξάγεται.
.
.
Eurokinissi

Παρέμβαση εισαγγελέα είχαμε το μεσημέρι της Τετάρτης για την επίθεση σε βάρος 3 μαθητών μετά τη λήξη σχολικού αγώνα.

Συγκεκριμένα η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το πρόσφατο επεισόδιο μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα για το σχολικό πρωτάθλημα, σε δημοτικό γήπεδο της Πυλαίας, όπου νεαροί επιτέθηκαν με ξύλινα αντικείμενα σε βάρος τριών ανηλίκων, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας 15χρονος και να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία προς το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Κυριακή Κλιάμπα ζήτησε να επισυναφθούν στη δικογραφία για το επεισόδιο ο ιατρικός φάκελος και η ιατροδικαστική έκθεση αναφορικά με τα τραύματα που υπέστη ο 15χρονος, προκειμένου, στη συνέχεια, να αξιολογηθούν και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 17χρονος, Aλβανικής καταγωγής, που αφέθηκε ελεύθερος ενόψει της ποινικής έρευνας που διεξάγεται.

Στο πλαίσιο της ίδιας προκαταρκτικής, οι αστυνομικοί εντέλλονται να συνεχίσουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων προσώπων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Eπίθεση σε βάρος 3 μαθητών: Τι είπε ο δήμαρχος της περιοχής

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε στην ΕΡΤ3 ότι ενημερώθηκε ότι στο γήπεδο Καραμπουρνιώτης της Πυλαίας υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί. Μετά την ενημέρωση για δύο περιστατικά βίας εναντίον καθηγητή και μεταξύ των παιδιών στις κερκίδες ανακλήθηκε άμεσα η παραχώρηση του γηπέδου για το σχολικό πρωτάθλημα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε ο κ. Καϊτεζίδης.