ΔΙΕΘΝΕΣ
08/10/2018 18:39 EEST

Παρίστανε ο Γιούνκερ την Μέι; Ενα χορευτικό προκαλεί παρεξηγήσεις

Bloomberg via Getty Images

 Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έκανε μία σύντομη επίδειξη με χορευτικές φιγούρες πριν από μια ομιλία του, προκαλώντας αυθόρμητο γέλιο στις Βρυξέλλες, καθώς εμφανίστηκε να μιμείται την Τερέζα Μέι - κάτι που φαίνεται πως θύμωσε ωστόσο τους υποστηρικτές της Βρετανής πρωθυπουργού και του σχεδίου της για ομαλό Brexit.

Η Μέι είχε εμφανιστεί πρώτη στη σκηνή... την περασμένη εβδομάδα υπό τον ήχο του τραγουδιού “Dancing Queen” των Abba - με διάθεση να σατιρίσει τον εαυτό της, έπειτα από ένα πρόσφατο ταξίδι στη Νότια Αφρική όπου χόρεψε με μαθητές. Η Μέι στη συνέχεια χρησιμοποίησε και πάλι τη σκηνή πριν από μερικά 24ωρα - αυτή τη φορά με σκοπό να συσπειρώσει το διαιρεμένο κόμμα της, καθώς επιχειρεί να διασφαλίσει στήριξη στη διαπραγμάτευση που κάνει για την ομαλή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Bloomberg via Getty Images

Καθώς προετοιμαζόταν να μιλήσει σε μια διάσκεψη τη Δευτέρα, ο Γιούνκερ δεν μπορούσε να ξεκινήσει επειδή η μουσική συνέχισε να ακούγεται μέσα στην αίθουσα. Κοιτάζοντας τις σημειώσεις του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι συνεργάτες του  οποίου συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με εκείνους της Μέι, άπλωσε τα χέρια του και άρχισε να κουνάει τους ώμους του και τους γοφούς του, παρακολουθώντας το ρυθμό.

Μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να προκαλέσουν γέλιο στο δωμάτιο καθώς η μουσική χαμήλωνε. Ο Γιούνκερ τότε μοίρασε πλατιά χαμόγελα...

Οι Βρετανοί αμέσως παρατήρησαν πόσο έμοιαζαν οι φιγούρες του με εκείνες της Μέι πριν από την ομιλία της την περασμένη Τετάρτη στην ετήσια διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος.

Getty Images

 Η εφημερίδα Daily Mail που υποστηρίζει το Brexit δήλωσε ότι ο Γιούνκερ μοιάζει να «χλευάζει» την Μέι, ενώ τα διαδικτυακά σχόλια στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αντανακλούσαν οργή για την άρνηση της ΕΕ να αποδεχθεί τους όρους της κυβέρνησης Μέι σχετικά με την έξοδο της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, δήλωσε ότι «η αυτοσχέδια παράστασή του δεν απευθυνόταν σε κανέναν» και επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής τρέφει «μεγάλο σεβασμό» για την Μέι.