Παρουσίαση βιβλίου: «Το Ψαροκόκκαλο», Νίκος Βεντουρής (Εντύποις)

Ενα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Νάουσα της Πάρου.
|
Facebook

Το τρίτο του αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το Ψαροκόκκαλο», από τις εκδόσεις Εντύποις, θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Νίκος Βεντουρής, την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Πύλη 82 Multispace, στις 6:30 το απόγευμα, στον Κεραμεικό, θα μιλήσουν οι Χρυσούλα Διπλάρη (συγγραφέας - στιχουργός), Νίκη Μηταρέα (δημοσιογράφος - συγγραφέας), Μάρω Θεοδωράκη (συγγραφέας - μουσικός), Γιάννης Κρανιάς από τις εκδόσεις Εντύποις καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Παράλληλα, θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο από τον Θέμη Καρποδίνη.

Περίληψη

Πάρος, ξημέρωμα 17ης Ιανουαρίου. Ο βοριάς λυσσομανάει και το χιόνι πέφτει πυκνό για πρώτη φορά στο νησί μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ο Αργύρης κατεβαίνει να ελέγξει το καΐκι του και… Ένας άντρας βρίσκεται νεκρός να επιπλέει σαν ακυβέρνητη βάρκα, στο λιμανάκι τής Νάουσας. Μια βέργα ψαροντούφεκου είναι καρφωμένη στο στήθος του. Στην τσέπη του, μαζί με άλλα αντικείμενα, υπάρχει και ένα μεταλλικό ασημί ψαροκόκαλο. Κανείς δε δίνει σημασία, έως ότου ανακαλύπτουν πως το ίδιο στοιχείο βρίσκεται στην τσέπη ενός ακόμη νεκρού άντρα, αυτή τη φορά στη Νάξο. Το ψαροκόκαλο είναι ένα απλό και φθηνό μπρελόκ. Μήπως βρέθηκε από σύμπτωση στις τσέπες και των δύο; Όταν όμως στο τρίτο κατά σειρά θύμα, το ασημί ψαροκόκαλο ανακαλύπτεται βαθιά σφηνωμένο στον λαιμό του, τότε όλοι καταλαβαίνουν πλέον πως έχουν να κάνουν με έναν παρανοϊκό δολοφόνο. Τα θύματα; Ένας λιμενοφύλακας, ένας ιδιοκτήτης μπαρ στη Νάουσα και ένας γεράκος από την Κάλυμνο. Τι κοινό είχαν αυτοί οι τρεις άντρες; Τι συμβολίζει το ψαροκόκαλο; Μήπως έχει και κάποιος άλλος σειρά;
Ένας Αρχιφύλακας και ένας άντρας της Λιμενικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια του συνταξιούχου πια, Ορέστη Φωκά, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν όσο γίνεται πιο σύντομα τον δολοφόνο. Είναι απόλυτα βέβαιοι ότι αν δεν προλάβουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα ακόμη ψαροκόκαλο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα