ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2020 10:05 EET | Updated 09/11/2020 16:25 EET

Πάρτι με 31 άτομα σε ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρoύ-Σύλληψη και πρόστιμα

Η Άμεση Δράση ενημερώθηκε από καταγγελία πολίτη.

ViewApart via Getty Images
Group of happy friends drinking and toasting beer at brewery bar restaurant - Friendship concept with young people having fun together at cool vintage pub - Focus on middle pint glass - High iso image

Συνελήφθη τα ξημερώματα 24χρονη, η οποία διοργάνωσε πάρτι με τη συμμετοχή τριάντα ατόμων σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Νέου Κόσμου, παρά τη σχετική απαγόρευση στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Ύστερα από καταγγελία πολίτη, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν, λίγο πριν από τις 02:30, στο σημείο (στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου) και διέλυσαν το πάρτι με τα 31 άτομα ενώ συνέλαβαν την διοργανώτρια. 

Στην 24χρονη που κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ., των διατάξεων περί μετάδοσης το Sars-Cov-2 και για διατάραξη κοινής ειρήνης, βεβαιώθηκε  και διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, επέβαλαν και πρόστιμο  300 ευρώ σε όσους συμμετείχαν και δεν φορούσαν μάσκα. 

 

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της 24χρονης

«Κανένα πάρτι δεν διοργανώθηκε» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της 24χρονης υπεύθυνης ξενοδοχείου στο οποίο επενέβη τα ξημερώματα η Αστυνομία μετά από ανώνυμες καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η εντολέας του δεν έχει καμία ευθύνη για όσα έλαβαν χώρα στο επίμαχο ξενοδοχείο, καθώς η πρωτοβουλία ανήκε σε πρόσωπα που είχαν κλείσει δωμάτια σε αυτό, μεταξύ των οποίων και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

«Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική» αναφέρει ο κ. Κούγιας για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την 24χρονη και επισημαίνει:

«Δεν διοργανώθηκε κανένα πάρτι. Στο ξενοδοχείο είχαν κλείσει δωμάτια με το γνωστό νόμιμο τρόπο διάφορα πρόσωπα, και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους κατεγράφησαν και απεστάλησαν στην Αστυνομία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Χωρίς τη συμμετοχή ουδενός από την ιδιοκτησία ή τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, τις πρώτες πρωινές ώρες ορισμένοι από τους πελάτες του ξενοδοχείου, μεταξύ των οποίων οι παίκτες του Ολυμπιακού, ανέβηκαν στο Roof Garden του ξενοδοχείου και χρησιμοποιώντας φορητή μεγαφωνική συσκευή άρχισαν να χορεύουν και να θορυβούν γενικότερα, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να ειδοποιήσουν την Αστυνομία και συγκεκριμένα το Α.Τ. Ακροπόλεως, το οποίο επενέβη άμεσα και συνέλαβε όλους τους συμμετέχοντες, στους οποίους επεβλήθη το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300 ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι, και συνέλαβαν και την τυπικά υπεύθυνη του ξενοδοχείου 24χρονη νεαρή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ