ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/03/2018 20:43 EET

Πάτρα: Κινητοποιήσεις φοιτητών της εστίας του Πανεπιστημίου για το ζήτημα στέγασης

EUROKINISSI /

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχώρησαν σήμερα φοιτητές της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης. Οι φοιτητές ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση στο οικονομικό ζήτημα που έχει προκύψει με τα ξενοδοχεία, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τη στέγασή τους.

Στο μεταξύ, με νέα ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης έκανε γνωστό ότι «έχει ήδη ολοκληρωθεί το σύνολο των πληρωμών για τη διαμονή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2017» ενώ όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση «αναμένεται σύντομα να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση, για την επίλυση των υπολοίπων οικονομικών ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά».

Παρέμβαση στο ζήτημα της διαμονής των φοιτητών έκανε σήμερα ο δήμος Πατρέων, αναφέροντας ότι «η δημοτική αρχή, έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις στην κυβέρνηση, που αφορούν κτίρια, που μπορούν να επισκευαστούν και να γίνουν φοιτητικές εστίες».

Σύμφωνα με τον δήμο «οι χώροι που έχουν προταθεί, είναι το κτίριο που στεγάζονταν παλαιότερα οι υπηρεσίες Λιμένα Πατρών στο παλιό λιμάνι και η πολυκατοικία του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, επί της οδού Σολωμού».

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)