ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/09/2021 12:46 EEST | Updated 15/09/2021 12:47 EEST

Παγώνη - Εμβολιασμοί: Αποτύχαμε στον στόχο μας να φτάσουμε στο 80%

Το πρόγραμμα εμβολιασμών δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο του 80% του πληθυσμού, δήλωσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Eurokinissi
.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα απέτυχε να πιάσει τον στόχο του 80% του πληθυσμού, δήλωσε στο Open η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αποτύχαμε στο στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια» είπε σχετικά.

 

 

Μεταξύ άλλων, η κ. Παγώνη πρότεινε επισκέψεις γιατρών σε σχολεία για εμβολιασμούς μικρών παιδιών, με την έγγραφη άδεια των γονιών της. Επίσης, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για την εστίαση και τη σύγχυση που επικρατεί όσον αφορά στα παιδιά, εκτιμώντας πως θα υπάρξουν αλλαγές και διορθώσεις.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε επίσης στην ερημιά που παρατηρείται στα εμβολιαστικά κέντρα, λέγοντας πως δεν έχει νόημα να απασχολείται προσωπικό εάν κάθεται απλά εκεί να περιμένει. Οπότε, όπως είπε, θα μπορούσαν να μειωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα για να αξιοποιηθεί το προσωπικό εκεί που χρειάζεται.