ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/03/2018 11:05 EET | Updated 01/03/2018 13:54 EET

Πάγωσε η βόρεια Ελλάδα: Τσουχτερό κρύο. Στους -12 βαθμούς η θερμοκρασία στο Νευροκόπι

Athanasios Gioumpasis via Getty Images

Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις περισσότερες περιοχές το θερμόμετρο βρίσκεται κάτω από το μηδέν, δημιουργώντας συνθήκες παγετού.

Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος το πρωί «έδειξε» 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ αισθητό είναι το κρύο σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες: -6 βαθμούς στο Κιλκίς, -4 στις Σέρρες και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής -3 στα Γιαννιτσά. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Καϊμάκτσαλαν όπου ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν επικρατούν και στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο το πρωί έπεσε στους -7 βαθμούς Κελσίου. Αισθητό είναι το κρύο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έδειξε -12 βαθμούς Κελσίου, στην Ορεστιάδα -11, ενώ στο Διδυμότειχο -9 και στους Μεταξάδες Έβρου -8.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός και Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, η κατάσταση σιγά-σιγά εξομαλύνεται. Τα μοναδικά μηχανήματα που παραμένουν στους δρόμους είναι οι αλατιέρες, καθώς η παγωνιά έχει μετατρέψει αρκετά σημεία των δρόμων εντός των πόλεων του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου αλλά και των οικισμών σε «γυαλί», παρουσιάζοντας μεγάλη ολισθηρότητα.

Η κίνηση στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Έβρου διεξάγεται κανονικά αλλά μετά προσοχής δεδομένου ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες καθαρισμού, ενδέχεται να υπάρχουν σημεία όπου το οδόστρωμα είναι γλιστερό.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων την Παρασκευή, ο δήμαρχος Σουφλίου εκτιμά πως εφ′ όσον υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας και οι δρόμοι μετά και τη σημερινή ρίψη αλατιού είναι απολύτως ασφαλείς, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων μετά τις τέσσερις ημέρες εναπόκειται πλέον στην Περιφέρεια και όχι στους Δήμους.

 

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)