ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/09/2019 12:43 EEST

Πέντε ξενοδοχεία της Louis στην Ελλάδα, εξαγόρασε η Blackstone

Η συναλλαγή αποτιμάται στα 178,6 εκατ. ευρώ.

Πέντε ξενοδοχεία της Louis στην Ελλάδα, εξαγόρασε η Blackstone.

Μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχουν συμβεί στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, με την πώληση πέντε ξενοδοχείων της Louis Group, στην Blackstone Real Estate Partners Europe (Blackstone).

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Corcyra Beach και Grand Hotel που βρίσκονται στην Κέρκυρα, τα Zante Beach και Plagos Beach στη Ζάκυνθο και το Creta Princess στην Κρήτη. Η δυναμικότητα ανέχεται σε 1.464 δωμάτια και η συναλλαγή αποτιμάται στα 178,6 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group, υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα. Διαθέτει 65 ξενοδοχεία στην Ισπανία, με 19.019 δωμάτια και είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, μετά την Pandox και την Covivio. Μάλιστα, ήδη επενδύει 500 εκατ. ευρώ στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό της, για την ανακαίνισή τους και την επανατοποθέτηση στην αγορά των ξενοδοχείων.

«Η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, με απίστευτη ιστορία, θαυμάσιο καιρό και συνεχώς βελτιούμενη συνδεσιμότητα με τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση της ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και να προωθήσει την οικονομική της ανάπτυξη. Αυτή η συναλλαγή αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας και ευελπιστούμε σε περαιτέρω επενδύσεις», επισήμανε ο James Seppala, Head of European Real Estate στη Blackstone.

«Ο μετασχηματισμός αυτών των ξενοδοχείων θα δώσει ώθηση στον ελληνικό τουρισμό και προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και με την Blackstone και με την HIP για να επαυξήσουμε την ποιότητα της συνολικής εμπειρίας για τους πελάτες αυτών των ξενοδοχειακών μονάδων», τόνισε ο Κωστάκης Λοΐζου, Chairman της Louis Group, που μέσω τηςLouisHotelsλειτουργεί 26 ξενοδοχεία και θέρετρα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Sponsored Post