ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/02/2021 08:28 EET

PeopleCert: Συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση για την πιστοποίηση 600.000 φοιτητών στην αγγλική γλώσσα

Ο όμιλος PeopleCert υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με το Γαλλικό Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Τεχνολογίας.

PeopleCert
.

Τετραετές αποκλειστικό συμβόλαιο με το γαλλικό υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, ’Έρευνας & Καινοτομίας για τη διενέργεια 636.000 εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας Αγγλικών LanguageCert σε Γάλλους προπτυχιακούς, ΒΤS (Brevet de Τechnicien Supérieur) και DUT (Diplôme Universitaire de Technologie) φοιτητές στη Γαλλία, αλλά και στις υπερπόντιες περιοχές της. υπέγραψε η PeopleCert.

Όπως ανακοινώθηκε, η LanguageCert, φορέας πιστοποίησης γλωσσικών δεξιοτήτων, μέλος του Ομίλου PeopleCert, κέρδισε τον διαγωνισμό αποκλείοντας ιστορικούς παίκτες της αγοράς γλωσσομάθειας Αγγλικής, καθώς αξιολογήθηκαν οι υψηλής ποιότητας πιστοποιήσεις και εξετάσεις που παρέχει.

«Η παροχή εξετάσεων Αγγλικής γλώσσας σε Γάλλους φοιτητές και η αναγνώριση από το Γαλλικό Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, ’Ερευνας & Καινοτομίας είναι μεγάλη τιμή για μας. Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται η δέσμευσή μας στην ανάπτυξη και διάθεση υψηλής ποιότητας, διεθνώς αναγνωρισμένων εξετάσεων ξένων γλωσσών που ενισχύουν τις προοπτικές στον επαγγελματικό τομέα, στις σπουδές και τη ζωή των υποψηφίων μας παγκοσμίως» τόνισε ο Βύρων Νικολαΐδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert.

Η πιστοποίηση της γνώσης Αγγλικών σε όλους τους φοιτητές γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του γαλλικού κράτους να ενθαρρύνει τους νέους να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους σε ξένες γλώσσες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν, να ανταγωνιστούν και να ανταποκριθούν στην παγκοσμιοποιημένη αγορά. Έτσι, για να ολοκληρώσουν οι φοιτητές τις σπουδές τους στη Γαλλία και το εξωτερικό, για να εργαστούν και να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους θα πρέπει να αποδείξουν τις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα έχοντας στα «χέρια τους» την πιστοποίηση LanguageCert Test of English (LTE).

Μέσα στα επόμενα 4 χρόνια θα διενεργηθούν περίπου 636.000 εξετάσεις σε φοιτητές σε 330 πανεπιστήμια στη Γαλλία και σε υπερπόντιες περιοχές. Οι Γάλλοι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν γραπτώς σε δύο θεματικές, Reading, Listening & Writing για να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στα επίπεδα B2, C1 και C2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Το παγκόσμιο δίκτυο Πιστοποιημένων Εξεταστικών Κέντρων LanguageCert διενεργεί paper-based και computer-based εξετάσεις και ελέγχεται αυστηρά με βάση τις πιο απαιτητικές διαδικασίες ασφαλείας για την εξασφάλιση της ποιότητας των εξετάσεων. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν ψηφιακά μέσω της LanguageCert Online εξέτασης, με τηλεπιτήρηση.

H καινοτόμα εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως επιτήρησης, επιτρέπει στους υποψηφίους  να προγραμματίζουν (24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο) την εξέτασή τους επιλέγοντας οι ίδιοι πού επιθυμούν να εξεταστούν , στο σπίτι τους ή το γραφείο τους. Αμέσως μετά τη διαδικασία της εξέτασης λαμβάνουν εντός δύο ημερών τα αποτελέσματα και σε περίπτωση επιτυχίας μπορούν να “κατεβάσουν” και να εκτυπώσουν το e-certificate τους μέσα από τον LanguageCert λογαριασμό τους. Το πιστοποιητικό θα τους σταλεί και σε έντυπη μορφή.

Το Language Test of English αναγνωρίζεται πλήρως από τα κράτη παγκοσμίως, ενώ και στην Ελλάδα, τα επίπεδα αξιολόγησης γνώσης της αγγλικής γλώσσας B1, B2, C1 andC2 αναγνωρίζονται απολύτως από το ΑΣΕΠ.

Δωρεάν webinars και online workshops απότην PeopleCert Education

Στο μεταξύ, η PeopleCert Education, μέσα από μια σειρά δωρεάν webinars και online workshops παρουσιάζει τις δυνατότητες που έχουν οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, παρούσας καριέρας και εκπαιδευτικής καταβολής να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές τους γνώσεις και να μάθουν προγραμματισμό.

Ειδικότερα, διοργανώνονται εβδομαδιαία webinars και online workshops με ουσιαστικό στόχο τη βασική εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε μια σειρά από τεχνολογίες, όπως το web programming, game development και front-end technologies, HTML, CSS και JavaScript. Επιπλέον, παρουσιάζει την ακαδημαϊκή και business development ομάδα της προσφέροντας καθοδήγηση και πολύτιμες συμβουλές σε όλους όσους επιζητούν να μάθουν τις προοπτικές μιας καριέρας στον Προγραμματισμό.

Για το μήνα Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα σεμινάρια:

  • 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 18:00 μεθεματολογία: “Intro to Front-end technologies 

  • 11 Φεβρουαρίου 2021 στις 17:00 μεθεματολογία: “A day in the life of a software developer” 

  • 17 Φεβρουαρίου 2021 στις 15:00 με θεματολογία: “Intro to WebProgramming 

  • 24 Φεβρουαρίου 2021 στις 15:00 με θεματολογία: “Intro to JavaScript 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ΜSTeams.