Περί δεσμών αίματος και αποστρατείας: Η τρυφερή συνάντηση Κυριάκου με Ντόρα

Ο Μίκης Θεοδωράκης αγαπούσε πολλές τραγουδίστριες, τις οποίες στήριζε και είχε στο πλευρό του, όπως την Αφροδίτη Μάνου και την Μαρία Δημητριάδη. Μια όμως ήταν η μούσα του, κυριολεκτικά δοσμένη σε αυτόν. Η Μαρία Φαραντούρη.

Η σχέση τους είχε τα πάνω και τα κάτω της. Όταν όμως εκείνη αποφάσισε να μπει στην πολιτική, στον πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Μίκης ένιωσε «προδομένος». Δεν ήθελε το «παιδί» του να πάει ούτε με τη Δεξιά ούτε με το ΠΑΣΟΚ.

Οι εφημερίδες της εποχής την αποκαλούσαν «Η πατροκτόνος Μαρία».

Η ίδια απέφευγε να σχολιάσει το παραμικρό, έστω και αν όλοι την πίεζαν και προσπαθούσαν να την βάλουν να μιλήσει εναντίον του.

Ξαναέσμιξαν καιρό μετά, όταν την κάλεσε στο σπίτι της... Ντόρας Μπακοπούλου (κάθε ονοματολογική σύμπτωση τυχαία), όπου της έδωσε να τραγουδήσει τη «Βεατρίκη στην Οδό Μηδέν».

Αρκετά χρόνια μετά, η Ντόρα Μπακογιάννη καλείται να διαψεύσει τους αντίστοιχους τίτλους εφημερίδων και τους απανταχού ερμηνευτές της που μιλούν για την εν δυνάμει «αδελφοκτόνο Ντόρα» και για την οργισμένη γυναίκα από την ξαφνική απόφαση «αποστρατείας» που πήρε για εκείνη ο αδελφός της.

Η συνάντηση στα... Λευκά Ορη

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Όρεων, τους έφερε δίπλα δίπλα.

Κυριάκος και Ντορα κάθισαν μαζί, φωτογραφήθηκαν μαζί και φρόντισαν να δείχνουν άνετοι και χαμογελαστοί μπροστά στον φωτογραφικό φακό, ακομα και με εναν θερμό ασπασμό.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω στις αρχές του 2016, κάποιοι θυμήθηκαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηταν ξεκάθαρος από την αρχή. Ή περίπου ξεκάθαρος.

Στην εκκίνηση της αναμέτρησης για τη διαδοχή στο κόμμα πριν από δυο χρόνια, ζητούσε επίμονα να κριθεί για τη διαδρομή του και όχι για το όνομα του.

Με την αναγγελία των επισήμων αποτελεσμάτων, έσπευσε να αναγγείλει την νίκη του στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και να δημοσιεύσει τη σχετική φωτογραφία με τον υπερήφανο πατέρα του.

Κίνηση ανθρώπινη πέρα και πάνω από διαδρομές και ονόματα.

Στο ιστορικό αυτό στιγμιότυπο, σε μια γωνιά δίπλα από την μπερζέρα του αείμνηστου πατριάρχη της οικογένειας, η κορνίζα της χαμογελαστής Ντόρας Μπακογιάννη με τον Ισίδωρο Κούβελο, δίνει πολλές περισσότερες απαντήσεις, σε πρωταγωνιστές και σχολιαστές της επικαιρότητας.