ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/12/2019 13:07 EET | Updated 02/12/2019 18:39 EET

Τραγωδία στο Ίλιον: Νεκρό παιδί 2,5 ετών - Είχε γίνει καταγγελία για παραμέληση

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το παιδάκι πιθανόν κλείστηκε σε μπαούλο κατά την διάρκεια παιχνιδιού.

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίζει το τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για τους γονείς του άτυχου παιδιού που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι της οικογένειας.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι γονείς κοιμούνταν στο σαλόνι του διαμερίσματος και το παιδάκι βρίσκονταν στην κούνια στην κρεβατοκάμαρα.

Κάποια στιγμή το παιδί ξύπνησε, βγήκε από την κούνια και με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο σήκωσε κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο κάτω από το στρώμα και στη συνέχεια μπήκε στο εσωτερικό του χώρου.

Η επικρατέστερη εκδοχή είναι το στρώμα να έπεσε στο κεφάλι του παιδιού και να το έκλεισε μέσα σε συνθήκες ασφυξίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί έφερε μελανιά στο κούτελο, πιθανότατα από το χτύπημα, ενώ ο ιατροδικαστής θα επιβεβαιώσει εάν ο θάνατος προήλθε από ασφυξία.

 

Είχε γίνει καταγγελία για παραμέληση

Καταγγελία για συνθήκες παραμέλησης εντός της οικογένειας του άτυχου αγοριού, που βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία στον Ίλιον, ανακοίνωσε ότι είχε δεχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ίδρυμα, αμέσως μετά την ανώνυμη καταγγελία, «ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού»: 

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111»

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost