Ένοπλος σκότωσε περισσότερα από 10 άτομα σε μπαρ στην Καλιφόρνια

Πρώτες μαρτυρίες θαμώνων του Borderline Bar and Grill στο Thousands Oaks
|
ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ένα ακόμη τυφλό χτύπημα ενόπλου σε γνωστό μπαρ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια όπου διοργανωνόταν βραδιά κάντρι μουσικής για φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης- που είναι μεταξύ των νεκρών- αφού πρώτα έριξε στον εσωτερικό χώρο του μπαρ καπνογόνα, προφανώς για να προκληθεί σύγχυση στους θαμώνες και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον δράστη να πυροβολεί τον άνδρα της εταιρείας security ενώ έχει επιβεβαιωθεί πως μεταξύ των τραυματιών είναι και μια υπάλληλος που εργαζόταν στο ταμείο του μπαρ αλλά και ένας αστυνομικός. Ωστόσο οι ταυτότητες των υπόλοιπων νεκρών και τραυματιών δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σημειώνεται πως το βράδυ της ένοπλης επίθεσης, στο δημοφιλές μπαρ Borderline Bar and Grill στην περιοχή Thousands Oaks, στο βόρειο Λος Άντζελες διοργανωνόταν βραδιά κάντρι μουσικής για φοιτητές .

Ο δράστης περιγράφεται ως γενειοφόρος ενώ φέρεται να φορούσε γυαλιά και καπέλο.

Ένας από τους θαμώνες του μπαρ εμφανίστηκε στο ABC καταρρακωμένος, κλαίει και δηλώνει μετανιωμένος που βγήκε γρήγορα από το μπαρ για να σωθεί και δεν έμεινε να βοηθήσει. «Έπρεπε να είχα μείνει...Είμαι 55 ετών. Εκείνοι ήταν νέοι. Έπρεπε να είχα μείνει μέχρι να αλλάξει γεμιστήρα...Συγγνώμη, λυπάμαι. Δεν έκανα αυτό που έπρεπε».

Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν πως ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 10 με 12 φορές πριν οι θαμώνες αρχίσουν να χρησιμοποιούν καρέκλες για να σπάσουν τις τζαμαρίες του μπαρ προκειμένου να δραπετεύσουν.

Επίσης σε βίντεο που έχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, φαίνονται τραυματισμένα άτομα που μεταφέρονται έξω από το μπαρ από άλλους θαμώνες, περαστικούς και αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
Πήγαινε στην αρχική σελίδα