ΔΙΕΘΝΕΣ
11/03/2019 12:34 EET

Πέθανε 23χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία

Είχε κερδίσει αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Meredith Videos

Η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και ασημένια Ολυμπιονίκης, Κέλι Κάτλιν, πέθανε σε ηλικία μόλις 23 ετών, επιβεβαίωσε η Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, σύμφωνα με το BBC.

Η Κάτλιν ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και είχε κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους παγκόσμιας κατάταξης από το 2016 μέχρι το 2018, κατακτώντας μάλιστα το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια της Κέλι». δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ποδηλασίας και διευθύνων σύμβουλος, Ρομπ Ντιμαρτίνι.

«Θα μας λείψει πάρα πολύ. Η Κέλι ήταν κάτι παραπάνω από μια αθλήτρια για εμάς και θα αποτελεί πάντα μέρος της οικογένειάς μας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια. Η απώλεια ενός απίστευτου ατόμου σε μια τόσο μικρή ηλικία, είναι πολύ δύσκολη».

Η αιτία του θανάτους της παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, σύμφωνα με ένα email που στάλθηκε στους φοιτητές του Στάνφορντ από την επικεφαλής για τις φοιτητικές υποθέσεις, Σούζι Μπρουμπάκερ Κόουλ, δεν υπήρχαν σημάδια κακομεταχείρισης.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, Μαρκ, η Κέλι αυτοκτόνησε.

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην σκεφτόμαστε εκείνη και την υπέροχη ζωή που θα μπορούσε να είχε. Δεν υπάρχει στιγμή που δεν θα δίναμε την ζωή μας για την δική της. Ο πόνος είναι αβάστακτος», αναφέρει ο πατέρας στο δημοσίευμα του The Guardian.

Evening Standard

Η Κάτλιν, γεννήθηκε στο Σεν Πολ και είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα το προηγούμενο έτος με πτυχίο στα μαθηματικά και τα Κινεζικά. 

 

Πηγή: BBC