Πέθανε η Ερρικα Μπρόγιερ σε ηλικία 77 ετών

Η ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Πέθανε η Ερρικα Μπρόγιερ
Πέθανε η Ερρικα Μπρόγιερ

Η Ερρικα Μπρόγιερ πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 77 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με το ANT1 News.

Τις τελευταίες ημέρες, η ηθοποιός νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Κεντρικής Κλινικής των Αθηνών και η υγεία της ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Στο πλευρό της ήταν η κόρη της, η αδερφή της Μαργαρίτα και άλλα μέλη της οικογένειάς της.

Η Μπρόγιερ συμμετείχε πρόσφατα στην θεατρική παράσταση «Η Παριζιάνα», όμως αναγκάστηκε να απουσιάσει για κάποιο χρονικό διάστημα, ενημερώνοντας τους συντελεστές και το κοινό για το πρόβλημα της υγείας της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της. Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο ανήφορος» (1964), «Ο ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ′ έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι απέναντι» (1981).

Στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε με τον Γιάννη Μαρινάκη.

(Με πληροφορίες από το ANT1 News και τη Μηχανή του Χρόνου)