Πέθανε η Λίζα Λόρινγκ, η πρώτη ηθοποιός που υποδύθηκε τη Wednesday στην Οικογένεια Άνταμς

Ήταν 5,5 χρονών όταν πήρε τον ρόλο και παρότι έπαιξε μόλις για δύο χρόνια, τον μάρκαρε με την ερμηνεία και το στιλ της.
|
(Photo by Albert L. Ortega/Getty Images)
(Photo by Albert L. Ortega/Getty Images)
Albert L. Ortega via Getty Images

Η Λίζα Λόρινγκ, η οποία ενσάρκωσε τη μικρή Wednesday Addams στην πρώτη τηλεοπτική μεταφορά της Οικογένειας Άνταμς, πέθανε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 64 ετών.

Η Λόρινγκ απεβίωσε στο Ιατρικό Κέντρο Providence St. Joseph στο Μπέρμπανκ από επιπλοκές εγκεφαλικού επεισοδίου που προκλήθηκε λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης, δήλωσε η κόρη της Βανέσα Φούμπεργκ στο The Hollywood Reporter. «Έφυγε ειρηνικά με τις δύο κόρες της [Βανέσα και Μαριάν] να της κρατούν τα χέρια».

Η Λόρινγκ ήταν περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της Wednesday στη μαύρη κωμωδία του ABC «The Addams Family», τον οποίο ανέλαβε σε ηλικία μόλις 5,5 χρονών. Παρότι υποδύθηκε τη Wednesday μόνο για δύο χρόνια, από το 1964 έως το 1966, έθεσε το μέτρο για τις live-action απεικονίσεις της θυγατέρας των Άνταμς. Η Τζένα Ορτέγκα, που υποδύεται τη Wednesday στην ομώνυμη επιτυχημένη σειρά του Netflix, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η ερμηνεία της Λίζα Λόρινγκ υπήρξε για κείνη έμπνευση.

Η Lisa Ann DeCinces, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1958, στα Νησιά Μάρσαλ. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν πολύ μικρή και η Λίζα με την μητέρα της εγκαταστάθηκαν στο Λος Άντζελες. Άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ σε ηλικία 3 ετών, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Lisa Loring και έκανε την πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση το 1964 σε ένα επεισόδιο της διάσημης ιατρικής σειράς του NBC «Dr. Kildare».

Η Λίζα Λόρινγκ - Wednesday στην ορίτζιναλ σειρά «Οικογένεια Άνταμς», το 1966. (Photo by ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images)
Η Λίζα Λόρινγκ - Wednesday στην ορίτζιναλ σειρά «Οικογένεια Άνταμς», το 1966. (Photo by ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images)
ABC Photo Archives via Getty Images

Πήρε τον ρόλο της Wednesday, στη live-action τηλεοπτική μεταφορά της σειράς κινουμένων σχεδίων του Τσαρλς Άνταμς στο New Yorker, που ανέλαβε το ABC, σε ηλικία 5,5 ετών. Όπως είχε εξομολογηθεί μετά από χρόνια σε συνεντεύξεις «έμαθα να απομνημονεύω [τον ρόλο της από το σενάριο] προτού μάθω να διαβάζω».

Η Λόρινγκ μιλούσε πάντα με αγάπη για την εποχή που ήταν στη σειρά. «Ήταν σαν αληθινή οικογένεια, δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο καστ και συνεργείο», είχε δηλώσει σε συνέντευξη στο YouTube το 2017.

Η Οικογένεια Άνταμς προβλήθηκε για δύο σεζόν -συνολικά 64 επεισόδια- παράλληλα με τη επίσης, μαύρη κωμωδία του CBS «The Munsters». Σχεδόν όλο το αρχικό καστ -από το οποίο δεν βρίσκεται πια κανείς στη ζωή- επανενώθηκε το 1977 για την τηλεταινία του NBC «Halloween With the New Addams Family».

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter

Πήγαινε στην αρχική σελίδα