Πέθανε η Νάντια Ρετζίν, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ

Σε ηλικία 87 ετών.

Η Νάντια Ρετζίν, η οποία συμμετείχε σε δυο ταινίες του Τζέιμς Μποντ, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Το νέο ανακοινώθηκε στον επίσημο λογαριασμό του πράκτορα 007 και το μήνυμα έγραφε: «Λυπούμαστε πολύ που μαθαίνουμε ότι η Νάντια πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Η Νάντια συμμετείχε σε δυο ταινίες του Μποντ, τις: ”Από τη Ρωσία με αγάπη” και “Goldfinger”. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της αυτή τη στενάχωρη στιγμή».

Το 1963, η Ρετζίν υποδύθηκε την ερωμένη του Αλι Κερίμ Μπέι στην ταινία «Από τη Ρωσία με αγάπη». Συμμετείχε σε πολλές Βρετανικές ταινίες πριν το ρόλο στην εν λόγω ταινία. Επίσης, εμφανίστηκε σε έναν μικρό ρόλο απέναντι στον Κόνερι στην ταινία «Goldfinger», η οποία κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα. Στο «Goldfinger» υποδύθηκε τη χορεύτρια Μπονίτα.

Γεννήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας και ξεκίνησε την καριέρα της στη γενέτειρά της και στη Γερμανία, πριν μετακομίσει στη Μεγάλη Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Τη δεκαετία του ’70, η Ρετζίν εργάστηκε για εταιρείες όπως τη «Rank Film» και τους παραγωγούς ταινιών τρόμου Χάμερ, επιλέγοντας σενάρια για παραγωγή.

Τη δεκαετία του ’80, συνίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Honeyglen Publishing Ltd και μέσω αυτού, κυκλοφόρησε τα μυθιστορήματα «The Victims» και «The Fools», υπογράφωντας με το όνομά της: Νάντια Ρετζίν.

Πηγή: BBC