ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2019 12:08 EET

Πέθανε η παρουσιάστρια καιρού του BBC, Νταϊάν Όξμπερι

Οι συνάδελφοί της μιλούν για μια εξαίρετη επαγγελματία

HuffPost UK

Η παρουσιάστρια  του καιρού στο βρετανικό δίκτυο BBC, Nταϊάν Όξμπερι, πέθανε στην ηλικία των 51 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η γυναίκα, η οποία παρουσίαζε το δελτίο καιρού για 24 χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη στο αντικαρκινικό νοσοκομείο του Μάντσεστερ.

Η τελευταία φορά που βγήκε στον αέρα ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι συνάδελφοι έμαθαν για την αρρώστια της μέσα στη χρονιά που πέρασε ενώ χθες με θλίψη ανακοίνωσαν το γεγονός του θανάτου της.

Η Όξμπερι ήταν μητέρα δύο μικρών παιδιών, ενώ ο σύζυγός της, ο Ίαν Χίντλ εργαζόταν ως κάμεραμαν. «Η γυναίκα μου ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και εκμεταλλευόταν την κάθε ευκαιρία στη ζωή της. Αγαπούσε τους ανθρώπους σαν να ήταν μέλη της οικογένειας της ενώ μπορούσε να εμπνευστεί από κάθε στιγμή στην καθημερινότητά της», είπε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε: «Θα την θυμόμαστε για πάντα. Θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στις ψυχές όλων μας».

HuffPost UK

Ο Ρότζερ Τζόνσον, παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία έλεγε τον καιρό η Όξμπερι εξέφρασε τη θλίψη του ενώ είπε: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Μας είναι αδύνατον να το συνειδητοποιήσουμε. Δεν μπορούμε να φανταστούμε το πρόγραμμα χωρίς αυτήν».

Η Έλεν Τόμας, διευθύντρια του BBC στη Βρετανία σημείωσε από την πλευρά της: «Η καριέρα της Νταϊάν είναι αξιοσημείωτη. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην παραγωγή έγκυρων δελτίων. Η απουσία της θα γίνει αισθητή στη δημοσιογραφία».

Η δημοσιογράφος είχε σπουδάσει στο Met Office College ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στην εκπομπή North West Tonight.