Πέθανε ο Αυστριακός κωμικός Πέτερ Σιμόνισεκ σε ηλικία 76 ετών

Εγινε γνωστός για τον ρόλο του πατέρα στην ταινία «Τόνι Έρντμαν» (2016) που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε ηλικία 69 ετών.
Ο Αυστριακός ηθοποιός, Πέτερ Σιμόνισεκ σε τελετή απονομής κινηματογραφικών βραβείων στο Βρότσλαβ της Πολωνίας το 2016.
Ο Αυστριακός ηθοποιός, Πέτερ Σιμόνισεκ σε τελετή απονομής κινηματογραφικών βραβείων στο Βρότσλαβ της Πολωνίας το 2016.
via Associated Press

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από την ζωή κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 29 Μαΐου ο Αυστριακός κωμικός Πέτερ Σιμόνισεκ ο οποίος άργησε να αναγνωριστεί στο εξωτερικό. Εγινε γνωστός για τον ρόλο του πατέρα στην ταινία «Τόνι Έρντμαν» (2016) που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε ηλικία 69 ετών.

Η εφημερίδα Daily Telegraph έδωσε σ′ αυτή την «θεσπέσια» ταινία πέντε - από πέντε - αστέρια. «Οχι μόνο υπάρχει γερμανικό χιούμορ, αλλά μπορεί να σώσει και τη ζωή σου έγραψε».

«Επιβεβαιώνω τον θάνατό του» που επήλθε στη Βιέννη όπου και ζούσε, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυστριακής ένωσης εθνικών θεάτρων.

Γεννημένος στην Αυστρία στις 6 Αυγούστου 1946, ο Πέτερ Σιμόνισεκ όφειλε τη δημοτικότητά του στο γερμανικό κοινό στην ικανότητά του να ερμηνεύει πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, είτε επρόκειτο για θεατρικά βοντβίλ είτε για το κλασικό ρεπερτόριο του διάσημου φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Όμως αυτός ο γιος οδοντίατρου εμφανίστηκε αργά κάτω από τα φώτα της ράμπας του παγκόσμιου σινεμά με τον ρόλο του ιδιότροπου πατέρα στην κωμωδία ”Τόνι Έρντμαν” της Γερμανίδας σκηνοθέτη Μάρεν Άντε που έλαβε το βραβείο της διεθνούς ένωσης κριτικών στις Κάννες το 2016.

Την κόρη του στη ταινία αυτή υποδύθηκε η Σάντρα Χίλερ που είχε την τιμητική της στην Κρουαζέτ την περασμένη εβδομάδα καθώς έπαιξε στην ταινία ”Ανατομία μιας πτώσης” που έλαβε τον Χρυσό Φοίνικα καθώς και στο“The Zone of Interest” που απέφερε στην ταινία το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ.

ΠΗΓΗ: afp , ΑΠΕ