Πέθανε ο Άντι Άντερσον, ντράμερ των Cure και του Ίγκι Ποπ

Σε ηλικία 68 ετών.
Στην εικόνα, ο Άντι Άντερσον βρίσκεται δεύτερος από τα δεξιά.
Fin Costello via Getty Images
Στην εικόνα, ο Άντι Άντερσον βρίσκεται δεύτερος από τα δεξιά.

Ο Άντι Άντερσον, ντράμερ των Cure και του Ίγκι Ποπ, πέθανε χθες, Τρίτη σε ηλικία 68 ετών, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Μια εβδομάδα πριν το θάνατό του, ο Άντερσον είχε αποκαλύψει στον λογαριασμό του στο Facebook ότι έπασχε από καρκίνο και ήτα σε τελικό στάδιο. Ο ντράμερ έγραφε: «Σας παρακαλώ μην κλαίτε, να είστε θετικοί, για μένα είναι ακόμα μια εμπειρία ζωής και εμποδίων, να είστε κουλ. Εγώ σίγουρα είμαι και επίσης είμαι θετικός για την κατάσταση».

Ο ιδρυτής των Cure Λολ Τολχερστ ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Άντερσον. «Ο Άντι Άντερσον ήταν ένας αληθινός τζέντλεμαν, ένας σπουδαίος μουσικός με χιούμορ, όμορφο πνεύμα και ο οποίος αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Νιώθουμε ευλογημένοι που τον γνωρίσαμε», έγραψε στο Τουίτερ ο Τολχερστ.

Ο Άντερσον έγινε μέλος των Cure το 1983, όταν ο ορίτζιναλ ντράμερ Τολχερστ άρχισε να παίζει πλήκτρα για την μπάντα. Οι πρώτες του συνεισφορές στην μπάντα ήταν δυο σίνγκλ που συμπεριλήφθηκαν στο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, «Japanese Whispers»: «Speak My Language» και «The Love Cats». Ο Άντερσον συμμετείχε στο δίσκο «The Top» από το 1984 και στο άλμπουμ «Concert».

Γεννήθηκε στη γειτονιά Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο το 1951 και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα σε πολλά μουσικά συγκροτήματα ταυτόχρονα.

Πηγή: Rolling Stone