Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης: Το «αντίο» του ΚΘΒΕ

Πέραν του θεάτρου, είχε συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως μεταξύ άλλων, «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Τρεις χάριτες», «Εμείς κι εμείς», «Με 2 Μαμάδες».
Κώστας Μπάσης
Κώστας Μπάσης
ΚΘΒΕ

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης σε ηλικία 75 ετών, ο οποίος υπηρέτησε για πολλά χρόνια το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Με ανακοίνωσή του, το ΚΘΒΕ αναφέρει ότι η «οικογένεια του ΚΘΒΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Κώστα Μπάση, έναν σπουδαίο ηθοποιό που ανήκε στο δυναμικό του για πολλά χρόνια και ”κόσμησε” τις παραστάσεις του με το ταλέντο και τη σεμνότητά του».

Ο Κώστας Μπάσης έφυγε, έχοντας διαγράψει μια μακροχρόνια και συνεπή διαδρομή στη θεατρική τέχνη. Η τελευταία συνεργασία του με το ΚΘΒΕ ήταν στην παράσταση «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, που παρουσιάστηκε στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους το 2013, όπου ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Σύμφωνα με το ΚΘΒΕ, «ο Κώστας Μπάσης γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1947. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και έχει συνεργαστεί εκτός από το ΚΘΒΕ, με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου κ.ά.

Είχε συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ άλλων, «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Τρεις χάριτες», «Εμείς κι εμείς», «Με 2 Μαμάδες» και είχε ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους σε πολλές θεατρικές παραστάσεις: Ερωτόκριτος, Μυρίνη («Λυσιστράτη»), Ερμής («Πλούτος»), Πανάρετος («Ερωφίλη»), Άμλετ, Αστρώφ («Ο θείος Βάνιας»), Μαλβόλιο («Δωδέκατη νύχτα»), Πίτσαμ («Η όπερα της πεντάρας»), Οδυσσέας («Οδύσσεια»), Αιακός («Βάτραχοι»), Δάσκαλος («Παραμύθι χωρίς όνομα»), Ορέστης («Ηλέκτρα»), Ζαρλάς («Φον Δημητράκης»), Σολιόνι («Οι τρεις αδελφές»), Κάμιλος («Χειμωνιάτικο παραμύθι»), Νουρήμπεης («Καπετάν Μιχάλης»), Λογιότατος («Βαβυλωνία»), κ.ά.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα