Πέθανε ο κορυφαίος γάλλος σχεδιαστής μόδας, Τιερί Μιγκλέρ

Βασίλεψε στον κόσμο της μόδας με τις θεατρικού ύφους δημιουργίες του. Έντυσε από Beyonce και Lady Gaga έως Duran Duran.
Marc Piasecki via Getty Images

Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Τιερί Μιγκλέρ πέθανε σε ηλικία 73 ετών, σύμφωνα με δήλωση στην επίσημη σελίδα του Mugler στο Facebook.

«Είμαστε συντετριμμένοι καθώς ανακοινώνουμε τον θάνατο του κ. Μάνφρεντ Τιερί Μιγκλέρ, που επήλθε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μιγκλέρ, ο οποίος κυριάρχησε στον κόσμο μόδα τη δεκαετία του 1980, ήταν γνωστός για τα τολμηρά θεατρικού ύφους σχέδια του με φαρδιούς ώμους και λαιμόκοψη.

Έντυσε διάσημους καλλιτέχνες όπως η Beyonce, η Lady Gaga, ο David Bowie, η Diana Ross και τους Duran Duran - μεταξύ πολλών άλλων - κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

″Λυπάμαι βαθιά που ακούω ότι ένας ακόμη από τους μεγάλους καινοτόμους της μόδας έφυγε από ζωή μας αυτή την εβδομάδα. Ο Τιερί Μιγκλέρ κυριολεκτικά διαμόρφωσε τη μόδα τις δεκαετίες του 1970 και του ’80 με τα εντυπωσιακά αιχμηρά σχέδιά του”, έγραψε ο Nick Rhodes στη σελίδα των Duran Duran στο Facebook.

Η τραγουδίστρια Νταϊάνα Ρος έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Θα μου λείψεις Τιερί Μιγκλέρ, ήσουν ένα υπέροχο κομμάτι της ζωής μου”.

Ο Μιγκλέρ σχεδίασε επίσης τα ρούχα για το βίντεο κλιπ “Too Funky” του τραγουδιστή Τζορτζ Μάικλ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, στο οποίο συμμετείχαν πολλά σούπερ μόντελ, συμπεριλαμβανομένης της Λίντα Εβαντζελίστα.

Τα σχέδια του Μιγκλέρ παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε έκθεση στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι με τίτλο «Thierry Mugler, Couturissime».

Popular in the Community